vineri, 14 decembrie 2012

vizavi de codul de bare...

"Unul dintre cei doi inventatori ai codului de bare, Norman Joseph Woodland, a decedat pe 14 decembrie 2012, la varsta de 91 de ani, in casa sa din Edgewater, New Jersey.
Nascut in 1921 in New Jersey, unde a absolvit liceul Atlantic City, Norman Joseph Woodland a obtinut apoi diploma in Stiinte si Inginerie Mecanica la Universitate Drexler, pentru ca in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial sa lucreze ca asistent tehnic la Podul Manhattan in Oak Ridge, Tennessee.
In 1948, Norman Joseph Woodland l-a intalnit pe Bernard Silver, un student care tocmai fusese ofertat de catre un supermarket sa gaseasca o solutie pentru a putea inregistra electronic fiecare produs achizionat de clienti. Refuzat de catre decanul sau, Silver a apelat la ajutorul lui Woodland, care a vazut in aceasta idee o mina de aur.
Dupa ce si-a vandut actiunile pe care le avea la bursa, si-a dat demisia din functia de profesor si s-a mutat in apartamentului bunicului sau din Florida, Woodland a inceput sa puna cap la cap o idee care avea apoi sa intre in istorie.
In timp ce se afla pe plaja din Florida, Woodland a plecat de la teoria Codului Morse, care se foloseste de puncte si linii pentru a transmite informatie in format electronic, pentru ca a apoi sa inceapa sa traga linii si puncte in nisip intr-un mod similar.
Impreuna cu Silver, Wooldand a reusit sa obtina un patent (nr. 2,612,994 din istoria SUA) pentru acest tip nou de cod, dezvoltand proiectul in 1951 alaturi de IBM. Din cauza ca nu l-au putut dezvolta singuri la scara larga, cei doi au vandut patentul catre Philco in 1952 pentru suma de 15.000 de dolari, ajungand mai departe catre RCA.
Drumul codului de bare a trecut apoi din nou prin mainile celor de la IBM, care in 1971 l-au dezvoltat in laboratoarele din Carolina de Nord."

sursa: stirileprotv.ro

Si totusi exista si cod de bare fara acel 666, bagat pe gat de supermarketuri si de cei care conduc lumea din umbra... Factura de la Electrica nu are nevoie de 666, deci se poate si fara, dar cineva stie ce face!!!

Niciun comentariu: