luni, 19 martie 2012

Marea Britanie vrea să interzică purtarea cruciuliţei la gât!

În Europa occidentală a "corectitudinii politice", este tot mai greu să fii creştin. În comunism, dacă purtai la gât cruciuliţă, în cel mai rău caz erai mustrat. În Marea Britanie a anului 2012, eşti concediat. Ministerul britanic al Egalităţilor a cerut avocaţilor guvernului să se opună dreptului angajaţilor creştini de a purta cruciuliţă.
Avocaţii guvernului de la Londra vor cere judecătorilor Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) să respingă acţiunile celor care au fost concediaţi pentru că au refuzat să renunţe la simbolurile lor religioase în timpul programului.
Acest fapt plasează pentru a doua oară coaliţia pretins de dreapta a lui David Cameron pe poziţii contrare celor ale Bisericilor Anglicană şi Romano-Catolică, după conflictul pe marginea căsătoriile între persoane de acelaşi sex, constată Daily Mail.
CEDO va lua în discuţie în această primăvară cazurile Nadia Eweida şi Shirley Chaplin. Prima, fost funcţionar al British Airways la check-in, a fost concediată în 2006, după ce a refuzat să renunţe la cruciuliţa de la gât în timpul programului.
British Airways a lăsat-o mai moale, după ce cazul a provocat un imens scandal, dar Nadia Eweida,de 58 de ani, a continuat lupta pentru a restaura dreptul creştinilor de a purta simboluri religioase. Un drept care, spune ea, este acordat fără discuţii celor de alte credinţe. Un caz asemănător este cel al lui Shirley Chaplin , o asistentă medicală de 56 de ani, căreia i s-a interzis să mai profeseze în clinica din Exeter, după ce a refuzat să-şi scoată sau să ascundă cruciuliţa de la gât.
Cele două femei au invocat Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, care permite libera manifestare a credinţei, dar justiţia britanică le-a respins acţiunile. Eweida şi Chaplin au primit sprijin, surprinzător, de la stânga politică. Laburistul Trevor Phillips, care conduce Comisia de Egalitate va pleda la CEDO pentru dreptul de a-ţi exprima credinţa.
Avocaţii guvernamentali, ascultând de indicaţiile ministrei liberal-democrate a Egalităţii, Lynne Featherstone, vor invoca faptul că "în nici un caz nu există vreun indiciu că a purta la vedere o cruciuliţă sau un crucifix ar fi o formă recunoscută de creştinism; cu atât mai puţin că ar fi o cerinţă obligatorie a credinţei lor". Diavolul se ascunde în detalii.
Un purtător de cuvânt al Home Office, care supraveghează funţionarea Ministerului Egalităţii a declarat: "Legea Egalităţii statuează foarte clar că oamenii au dreptul să-şi exprime credinţa în mod legitim, atâta timp cât asta nu duce la discriminarea unui grup sau a unui individ. De aceea Marea Britanie nu încalcă Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, aşa cum invocă reclamantele."
Fostul Arhiepiscop de Canterbury, Lord Carey punctează: "Ironia sorţii face ca ori de câte ori guvernele şi tribunalele apreciază că Crucea este ceva lipsit de importanţă, ea, Crucea, devine astfel un simbol încă şi mai important, o expresie încă şi mai puternică a credinţei noastre!"
sursa: evz.ro

Niciun comentariu: