duminică, 25 martie 2012

Dovada ca Biblia nu e un mit. Descoperirea unui arheolog in Turcia, confirmata de specialisti

Mai multi oameni de stiinta confirma descoperirea unui arheolog amator, care afirma ca a gasit resturile Arcei lui Noe in varful unui munte din Turcia.
Conform Bibliei, Arca lui Noe, corabia care a salvat de la disparitie toate speciile planetei, in timpul marelui potop, s-a oprit dupa 40 de zile si 40 de nopti in varful Muntilor Ararat.
Multi istorici si experti in analizarea scrierilor religioase au sustinut ca este vorba de Muntii Urartu din estul Turciei, scrie cotidianul Pravda.
De ani de zile, arheologi amatori sau profesionisti cauta resturile acestei corabii.
Entuziasmul lor a crescut, dupa ce un ofiter turc a facut mai multe fotografii aeriene, in care se poate distinge forma unui obiect ciudat, in varful Muntilor Ararat, in anul 1960.
Un medic American, Ron Wyatt, arheolog amator, a facut din gasirea Arcei lui Noe scopul vietii sale. El a plecat in Turcia, unde a inceput cercetarile, alaturi de cei doi fii ai sai.
Echipa lor a descoperit, la o inaltime de 1.935 metri, resturile fosilizate ale unui obiect facut din lemn, care puteau proveni de la o corabie.
Doi ani mai tarziu, in anul 1986, autoritatile din Turcia au declarat oficial ca este vorba de Arca lui Noe.
Anul trecut, un grup de exploratori chinezi si turci aflati in cautarea relicvelor biblice a anuntat la randul sau ca ramasitele gasite in varful muntelui sunt ale Arcei lui Noe.
"Nu suntem 100% siguri ca este vorba despre Arca dar, in proportie de 99,9%, despre ea este vorba", a declarat Yeung Wing-Cheung, membru al echipei de 15 oameni, citat de Descopera.ro.
Echipa a colectat specimene din lemn, iar in urma analizei cu radiocarbon s-a stability ca acestea au o vechime de 4.800 de ani, deci dateaza dintr-o perioada ce coincide cu cea in care se crede ca a avut loc Potopul lui Noe.
De atunci, afirmatia lor a mai fost contestata de unii specialisti, dar acum ipoteza este confirmata si de alti oameni de stiinta.
sursa: stirileprotv.ro

Niciun comentariu: