marți, 13 aprilie 2010

platesti rovinieta sau te plimbi cu bicicleta

Sau mai bine zis - cum fac romanii TREI(3) plati (neoptionale) pentru fiecare groapa in care intra:

„Guvernul a aprobat un act normativ potrivit caruia rovinieta electronica va fi introdusa incepand cu 1 august 2010, simultan cu un sistem de verificare cu ajutorul camerelor de luat vederi. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat ca noul sistem presupune amplasarea de camere de luat vederi speciale care vor citi numarul de inmatriculare al autovehiculelor. Apoi se va verifica intr-o baza de date daca proprietarul a achitat contravaloarea rovinietei. In cazul in care aceasta nu a fost platita, masina va fi oprita de un echipaj de politie. Modelul de rovinieta existent in prezent va fi valabil pe parcursul anului 2010.”

„A fost introdus un nou sistem de calcul al costului asigurarii auto Casco, al carui principiu este urmatorul: pretul asigurarii se stabileste nu doar in functie de tipul si pretul masinii, ci si de profilul fiecarui sofer. Mai precis, soferii in varsta, cei casatoriti, in general soferii prudenti, care nu produc multe accidente, vor plati mai putin pentru o asigurare, pe cand cei care fac multe accidente vor scoate mai multi bani din buzunar.”
Numai ca scumpirea se face pe loc pentru soferii care produc accidente, in timp ce ieftinirea se va face peste 7 ani pentru soferii cuminti.

Deci: Platim asigurarea (obligatorie) mai scump, platim rovinieta (obligatorie) pentru a ne distruge legal masina si in final vom plati din nou asigurarea pentru ca banii care vin de la asiguratori pentru reparatia masinii in service vor fi recuperati dupa procesul asigurarii cu primaria, primarie care va plati despagubirile din banii contribuabililor (impozite obligatorii), adica procesul il va plati indirect cel care conduce masina.

Niciun comentariu: