sâmbătă, 10 aprilie 2010

B.O.R. pentru cine ?!?!?

B.O.R. sau Biserica Ortodoxă Română

Biserica Ortodoxa Romana (BOR) administreaza una dintre cele mai mari averi din Romania, a carei valoare depaseste trei miliarde euro, potrivit estimarilor Business Standard, pe baza datelor centralizate in urma unei ample anchete jurnalistice.
Biserica Ortodoxă Română, care întruneşte adeziunea a peste 80% din populaţia ţării, conform recensământului din 2002, are următoarele aşezăminte: 14.574 locaşuri de cult: 63 catedrale , 10.580 biserici parohiale, 2.072 biserici filiale, 433 biserici de mânăstiri, 208 biserici de cimitir, 12 biserici fundaţionale, 48 biserici izolate, 298 capele parohiale, 171 capele de cimitir, 74 paraclise parohiale, 182 paraclise de mănăstiri, 403 biserici şi capele în instituţiile bugetare (89- în armată şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, 37- în penitenciare, 166- în spitale, 50- în unităţi de învăţământ şi 61-în aşezăminte de ocrotire socială).
Valea Plopului - Satul cu 26 de biserici. Intr-un an, satul sarbatoreste toate hramurile celor mai mari sfinti. Valea Plopului este unica in Romania. Nu pentru ca satul ar fi modernizat sau oamenii locului mai iesiti in lume decat altii. Ci pentru numarul de biserici pe care il detine: 26. Preotul satenilor s-a gandit ca pentru a fi mai aproape de Dumnezeu, cel mai bine ar fi sa inalte biserici. Asa s-a facut ca peste tot, la gradinita, la scoala, in curtile oamenilor, prin intersectii, pe dealuri sau prin vai, locasurile sfinte au impanzit satul. Daca-i o nebunie sau un lucru bun, localnicii nu prea indraznesc a zice.
În Romania se da spaga ca sa ajungi chiar si in cel mai neinsemnat sat cu putinta.
Catedrala Mântuirii Neamului: 110 metri înălţime, 12 lifturi, capacitate - 5.000 de pelerini, cost – 400 milioane de euro - Biserica Ortodoxă Română speră ca la sfârşitul anului să poate începe lucrările de construcţie la Catedrala Mântuirii Nemului. Ansamblul se va întinde pe 11 hectare de teren, situate lângă Palatul Parlament. Catedrala Mântuirii Neamului va avea o înălţime de 110 de metri, cât un bloc cu 30 de etaje, va fi asigurată împotriva cutremurelor de peste 8 grade pe scara Richter şi va avea o suprafaţă de 38.000 de metri pătraţi, adică de zece ori mai mică decât Casa Poporului. Catedrala va fi o structură de beton armat cu ziduri de cărămidă, în interiorul căreia vor putea intra aproape 5.000 de pelerini, însă slujba ar putea fi urmărită de la faţa locului chiar de 125.000 de credincioşi! "Am ajuns la această cifră după ce am hotărât că toate imaginile din altar vor putea fi urmărite pe ecrane ce vor fi monate pe holuri şi în exteriorul Catedralei. Este un spaţiu liturgic nu exagerat de mare, dar suficient cât sã cuprindã cât mai mulţi pelerini. Întregul complex va avea forma unui potir în cupa cãruia este biserica", a declarat Preafericitului Părinte Daniel. Preafericit care, se plimba cu audi A8 dupa ce i-a luat fratelui sau si ultima bucatica de teren si se lupta foarte sa-i ia si cocioaba in care locuieste.

Megalomania n-are limite? Oare cate suflete sărmane ar putea fi ajutate de banii ăstia?
Fariseii din zilele noastre nu fac altceva decat cei din vremurile Lui Iisus Hristos. Ei aduna bani pentru folosul propriu si prea putin pentru cei pentru care doar se roaga (ca e mai ieftin sa te rogi decat sa faci ceva). Bunăoara am cunoscut un preot care a luat o suma bunicica de bani pentru ca sotia lui a fost accidentata de o masina(iertarea vine de la Dumnezeu, si e si mai profitabil asa).
Despre homosexuali nu zic nimic sa nu fie intolerabili,
despre avorturi nu zic nimic pentru ca si femeile au drepturi,
despre codul de bare 6-6-6 nu zic nimic pentru ca e un pas spre usurarea vietii economice
iar cipurile care vor veni sunt un pas spre evolutie...
Cât va mai accepta Dumnezeu toate astea?

Niciun comentariu: