joi, 8 aprilie 2010

impotriva firii

Homosexualitate - sau cum o boala mintala devine pe zi ce trece ceva frumos si normal...

Homosexualitate - este o orientare sexuală caracterizată de atracţia estetică, romantică sau sexuală către cineva de acelaşi sex. Termenul homosexual se referă la ambele sexe: bărbaţii cu inclinaţie exclusiv homosexuală sunt numiţi homosexuali (sau gay), în timp ce termenul lesbiană are în vedere femeile. În secolele trecute bărbaţii care făceau dragoste cu tineri sau alţi bărbaţi se numeau sodomiţi dar în ultimii ani termenul gay din limba engleză se foloseşte din ce în ce mai mult deoarece nu se limitează la aspectele sexuale ale acestor relaţii complexe.

Termenul homosexual are o etimologie neobişnuită, părţile lui componente provenind din limbi diferite: prefixul grec homo- si radicalul latin sexualis.

În Grecia, această inadvertenţă lingvistică a fost rezolvată prin adoptarea unui cuvânt în întregime grecesc (h)omofilofil (ομοφυλόφιλος), constând din trei elemente:

* prefixul homo- (όμο), care înseamnă acelaşi;
* partea mediană -filo- (φυλο), care înseamnă sex sau gen (sexul masculin şi sexul feminin);
* sufixul -file (φιλώ) care, în greaca veche, înseamnă a iubi.

Deci, cuvântul (h)omofilofil înseamnă cel ce iubeşte pe cel de acelaşi sex.

Termenul "gay" provine din engleză şi înseamnă "vesel" (una dintre caracteristicile paradelor gay este explozia de culori şi exuberanţă). Este folosit din ce în ce mai des, datorită faptului că îi defineşte pe homosexuali din punct de vedere non-medical, non-clinic şi le recunoaşte existenţa şi din punct de vedere cultural şi social, nu numai sexual.

Mulţi specialişti în boli mintale, care au participat la congresul în care homosexualitatea a fost scoasă de pe lista de diagnostice, au confirmat faptul că organizaţiile de homosexuali au făcut mari presiuni asupra delegaţilor. Această activitate de lobby-ing a început chiar în momentul în care delegaţii au intrat în sală pentru a vota! Un delegat şi-a manifestat chiar indignarea faţă de modul în care Convenţia a fost manipulată - de parcă ar fi posibil ca o boală să nu se mai bucure de atenţia terapeuţilor numai pentru că majoritatea a votat aşa!
Din punct de vedere religios este o spurcaciune.
Din punctul de vedere al naturii nu se procreeaza nimic, deci normal nu poate fi vorba ca este.
Probabil ca in curand vor fi scoase de pe lista doctorilor psihiatri:
incestul (am si auzit ca s-ar pregati o lege in Marea Britanie in acest sens...)
sexul cu animale, sexul cu plante si sexul cu orice lucru are gaura sau varf.
Lucrul cel mai grav insa nu este aceasta boala in sine ci faptul ca a devenit o obligatie sa privesti anormalul ca pe ceva normal si sa primesti bolnavul ca pe cineva sanatos pentru ca altfel risti sa fii catalogat drept discriminator si intolerant.

Niciun comentariu: