vineri, 30 noiembrie 2012

”Cruţă-mi fetiţa!”

"O primăriţă curajoasă din Mexic s-a sacrificat pentru a-şi salva copilul. A fost răpită de o bandă de mafioţi, torturată şi executată.
Dr. Maria Santos Gorrostieta a fost înjunghiată, bătută şi arsă. Ea a înfruntat cartelurile traficantilor de droguri, care au mai încercat de două ori s-o omoare, dar a supravieţuit. A fost răpită în plină zi de sub ochii fetiţei sale înspăimântată. Primăriţa lasă în urmă trei copii.
Femeia, fosta primăriţă din Tiquicheo, o localitate la vest de Ciudad de Mexico, a fost răpită şi ucisă de un cartel de traficanti si a fost chinuită vreme de opt zile înainte de a fi executată, relatează Daily Mail. Marti, cadavrul ei a fost găsit la marginea drumului.
Ea supravieţuise încercărilor anterioare de asasinat. La 12 noiembrie, însă, a fost prinsă într-o ambuscadă în timp ce ducea copiii la şcoala din Morelia. Femeia, în vârstă de 36 de ani, a fost smulsă din autoturism de răpitori, conform martorilor oculari, relatează ziarul El Universal. Martorii au spus că Dr. Maria Santos implora să-i fie cruţat copilul şi, în schimb, a urcat de bună voie în maşina răpitorilor. În săptămâna care a urmat, întreaga familie a aşteptat cu înfrigurare lângă telefon, sperând ca răpitorii să vină cu o cerere de răscumpărare. Trupul ei neînsufleţit poartă urmele torturii: a fost înjunghiată, arsă, bătută, cu încheieturile de la mâini şi gleznele zdrobite.
O veritabilă eroină a secolului XXI, ea a lăsat în urmă două fiice, un fiu şi un soţ. Dr. Maria Santos a fost aleasă să conducă primăria din Tiquicheo în 2008. În urmă cu un an însă i-a fost retrasă echipa de securitate care o păzea şi din ianuarie nu a mai avut nici o escortă de poliţie. Aproape imediat au început să curgă ameninţările cu moartea. Prima tentativă de asasinat a avut loc în octombrie 2009, atunci când maşina în care era cu primul său soţ a fost ţintită de focuri de armă."

sursa: businessmagazin.ro

"...aş fi renunţat la responsabilităţi şi la slujba mea de primar. Dar nu azi. Nu este posibil să mă predau când am trei copii, pe care i-am educat prin puterea exemplului"
Dr. Maria Santos Gorrostieta

Un comentariu:

silentzios spunea...

"Pentru ca mainile lor sa se umple de sange nevinovat, sa nu aiba nici o scuza in fata judecatii..."