marți, 11 mai 2010

criza pentru unii, belsug pentru altii

In timp ce salariile si pensiile sunt micsorate in Romania se investe:
1 km de bordura costa 1 miliard de lei vechi, iar daca pe drumul rutier sunt si spatii verzi 1 km de bordura ajunge la 2 miliarde de lei vechi. In Romania exista o singura firma care se ocupa cu borduri si care este binenteles a lui Videanu prin intermediul rudelor. Un mic exemplu de clientela politica - PDL.
Nici nu mai vorbim de investitiile in: telefoane mobile de ultima generatie, masini de teren, clame de birou, prezervative(cel putin asta e trecut in acte) si alte „necesitati absolute”...

„Clientela primariilor si a institutiilor de stat traieste inca bine de pe urma vesnicelor borduri, placi de marmura, sali de sport sau pasaje achitate la supra-pret. Ar fi insa bine ca cineva sa spuna totusi stop, daca nu vrem sa ne adancim in saracie.
In timp ce se statul se imprumuta de la FMI pentru salarii si pensii, seful guvernului a gasit in pusculita 2,5 milioane de lei pentru o sala de sport in Rachitele, comuna sa natala.
Vorbim despre o arena cu 140 de locuri si un teren de handbal. In locul viitoarei sali de sport exista deja doua terenuri: unul de volei si altul de fotbal.
Directorul scolii spune ca tineretul are nevoie de miscare, doar ca tineret nu prea exista in sat…
Bune, proaste, obligatoriu drumurile din Romania au nevoie de borduri. Si unde nu mai incap pe un rand, le inaltam. Pentru ca nu putem sa le punem si in subteran, imbogatim metroul cu marmura de calitate. Iar la Bistrita, Consiliul Judetean investeste... anti-criza.
12 primarii din judet sunt in prag de faliment, dar sediul de la oras trebuie sa arate perfect. Un milion de lei s-au alocat pentru modernizare.
Inapoi la Bucuresti, unde podurile precum cel de la Pipera si-a dublat valoarea din timpul constructiei. Cum poti reusi asa ceva? Pai, proiectezi prost, peste conductele de apa ale orasului, dupa care reproiectezi si carpesti din mers de vreo sase ori pana il duci la 11 milioane de euro.
In final trebuie sa recunoastem ca atunci cand vrei sa ai sanse de reusita ai nevoie de avocati buni. Asa ca Loteria Romana si-a angajat unii pentru consultanta cu 13,5 milioane de lei.”

Un comentariu:

Anonim spunea...

Please vote the incredible deejay ever ! Vote at "Cea mai tare ascensiune din Romania in 2010" - MOONSOUND!!
http://awards.nights.ro/