"Fie ca esti bucatar amator, fie ca esti la stadiul in care te pricepi putin, stii bine ca gatitul lasa in urma tone de vase si oale la spalat. Iar pe unele dintre ele mai gasesti si marturiile nereusitelor culinare: o friptura arsa, un sos prins de tigaie sau cutite patate.
Cel mai rau afectate de trecerea dezastrelor sunt oalele si tigaile din otel inoxidabil, care in timp isi pierd stralucirea. Le poti face sa arate ca noi cu ceea ce ai prin frigider sau prin camara. Uite ce trucuri trebuie sa stii.
- Castravetele, taiat felii, este bun pentru a da stralucire oalelor din otel inoxidabil, tigailor si chiar si chiuvetei metalice. Foloseste-l si pentru a sterge urmele lasate de copii pe pereti, functioneaza ca o guma de sters.
- Ceapa este ideala pentru curatarea gratarului. Incinge-l bine, taie o ceapa in doua si cu ajutorul unei furculite sau a unui cleste de gratar, freaca bine grilajul ca sa scapi de grasimea arsa de pe el.
- Ketchup-ul este remediul pentru oalele, ibricele sau tigaile din cupru care si-au pierdut stralucirea. Aciditatea naturala din rosii va face ca obiectele din cupru sa straluceasca.
- Cafeaua macinata este o solutie pentru curatarea grasimii de pe oale. Va functiona ca un scrub daca freci cu ea suprafetele grase. De asemenea, poti folosi cafea macinata ca sa scapi de mirosurile neplacute din frigider.
- Uleiul de masline poate fi folosit pentru a lustrui oalele si tigaile din otel inoxidabil. Este bun si pentru curatarea obiectelor din fonta daca il amesteci cu putina sare grunjoasa si apoi freci suprafata murdara.
- Sarea este cel mai bun agent natural de degresare si te va scapa de petele si urmele de pe tocatoarele din lemn. In plus te poate scapa de o pata de vin de pe fata de masa daca aplici imediat sare in acel loc.
- Otetul alb este o solutie pentru curatarea suprafetelor. In general, este bine sa faci un amestec dintr-o parte apa si o parte otet. Te va ajuta sa faci paharele sa straluceasca si sa dispara petele neplacute de apa de pe ele.
- Pliculetele de ceai (de orice fel), dupa ce s-au racit, pot fi folosite pentru a curata suprafetele din lemn ale dulapurilor din bucatarie, in timp ce o laveta inmuiata in ceaiul racit poate fi folosita pentru a da stralucire mobilei. Explicatia sta in taninurile pe care ii contine ceaiul si care ajuta la curatare.
- Nucile sunt bune pentru a elimina zgarieturile de pe mobila pentru ca au uleiuri naturale. Taie un miez de nuca in doua si cu partea taiata freaca deasupra zgarieturii.
Cojile de banana sunt bune pentru curatarea argintariei. Piseaza cojile cu putina apa, astfel incat sa obtii o pasta cu care sa freci cutitele si furculitele din zestrea bunicii."
sursa: foodstory.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu