miercuri, 1 decembrie 2010

La mulţi ani România !!!


La mulţi ani români frumoşi!
Pe lume nu fiţi furioşi!
Că vremurile s-or schimba,
Dar noi tot aici vom sta.

Şi de vor veni furtuni
Noi le vom primi senini,
Că şi ai noştri străbuni
Le-au primit ca buni creştini.

Lăsa-ţi ura strămoşească
Pe boieri cu a lor viaţă,
Decat bogăţie furată
Mai bine sărăcie curată.

România Mare 1918 - Greater Romania 1918

2 comentarii:

al fel de roman spunea...

iti urez sa stati tu si ai tai in "saracie curata", 10 generatii dupa tine ...progresistule....saracie inseamna fara educatie, fara medicamente, fara caldura , fara internet unde sa reproduci poezii scrise de oameni fara succes care sustin ca e mai bine sarac decat bogat (?!?!?!)Jura-te ca asa crezi tu !

silentzios spunea...

De jurat eu unul nu jur pentru ca nu am "educatia necesara" ca sa jur...
Sincer si eu imi doresc acelasi lucru, dar saracie curata are mai multe intelesuri: saracie curata poate insemna ca nu vreau sa fiu bogat cu orice pret... Sa vand si sa cumpar oameni, sa fur ce strang altii prin banci (era si asta o moda a anilor 90 - Banca Albina, FNI, Caritas etc.), camatarie (practicata pe scara larga chiar de catre banci prin credite), droguri, prostitutie, trafic...
Saracie nu inseamna neaparat fara educatie si acum depinde din nou la ce te referi. Sunt destui oameni cu facultate, dar fara nici un pic de bun simt si cu un comportament aberant si de asemeni sunt destui oameni saraci care au pornit foarte de jos, fara nici un sprijin, dar care din dragoste de carte ajung chiar profesori universitari (si nu ma refer numai la noi in tara).
Nu fi asa de radical(a) in privinta succesului. Daca scrii astfel de poezii nu inseamna neaparat ca nu ai bani, sau ca duci o viata de mizerie.