miercuri, 15 decembrie 2010

Dumnezeu, omul si viata

Acum cateva zile mergeam seara cu masina pe drum spre Militari. Nu eram la volan si ma gandeam la viata si la lucrurile de zi cu zi. Nu stiu de ce, dar eram fericit. Am avut o explozie de bucurie in suflet ca in zilele copilariei cand nu aveam nici o grija si nici un stres... De multe ori m-am gandit ca asta inseamna Rai: o bucurie interioara imensa, o fericire indescriptibila insotita de liniste si impacare.
Putem gasi aceasta fericire in sufletul nostru?
Nu cred ca o putem gasi printr-un consum excesiv, printr-o viata lipsita de reguli si cu o grija obsesiva pentru trupul nostru.
Crezi ca esti nefericit? Crezi ca esti singur? Te poti gandi la un om de pe strada care e batran si nu are pe nimeni. "El nu isi face atatea griji si nu are atatea necazuri ca tine?!" Te poti gandi la un copil orfan care nu-si cunoaste tatal si nu a avut cui spune mama? Nu e neaparat sa te gandesti la cei care traiesc mai bine ca tine ca sunt mai fericiti pentru ca au mai mult decat tine. Nu sunt mai fericiti si nici nu stiu asta... Intotdeauna vor fi mult mai multi cei care o duc mai rau ca tine si tu stii asta...
Sufletul cere altceva.
Bucuria darului catre un om, dragostea oferita unui copil, ajutorul dat unui necunosut, toate sunt fericirile sufletului tau.

Niciun comentariu: