luni, 13 aprilie 2009

Care Basarabie?


Este interesant cum cel mai mare roman a fost ales Stefan cel Mare. Acest Stefan care are statui si in Rep. Moldova, deci este recunoscut ca un domnitor al tuturor moldovenilor de orice parte a Prutului. Eu nu am auzit de Stefan sa fi fost vreun tar al Rusiei... O bucata din Moldova a fost rupta de restul ei si nestiind cum s-o numeasca i s-a pus numele de Basarabia. Acest nume nu exista si nu isi avea rostul inainte de 1812...
"Basarabia este denumirea dată de Imperiul Rus în 1812 teritoriului voievodatului Moldovei dintre Prut şi Nistru anexat prin Tratatul de la Bucureşti din 1812, odată cu raiaua Hotinului şi cu Basarabia istorică (în limba turcă Bugeac) cedate de Imperiul Otoman la încheierea războiului ruso-turc dintre 1806-1812."

Armageddon... pentru cine?!


Sfarsitul lumii din Apocalipsa dupa Ioan din Biblie se spune ca se apropie. E adevarat ca si in Biblie aceasta batalie intre bine si rau este prevestita de acei falsi prooroci care se vor perinda prin fata lumii din ce in ce mai des(ceea ce se intampla la televizor) si de nenorociri fara numar. Raul din lume se inmulteste prin cutremure, razboaie, molime si furtuni care apar din ce in ce mai mult in viata noastra. Dar cu toate astea au trecut peste noi doua razboaie mondiale si sfarsitul lumii nu a venit... cel putin nu pentru noi cei care nu le-am trait.

Cateva intrebari merita a fi luate in calcul:
De ce toti se ingramadesc sa spuna lumii ca se apropie sfarsitul si de ce multimea se inghesuie sa-i urmareasca? Sfarsitul lumii cand va veni nu va fi plin de fericire si nu se vor da invitatii pentru Rai; si oare cati dintre noi ar merita sa ajunga acolo? "cine e fara de pacat sa arunce primul piatra" dar oare cine are doar 10 pacate sau doar 100 de pacate?

Cui ii foloseste sa stie exact cand va cobora Iisus pe pamant pentru a doua oara pentru a-i da fiecaruia ce merita si ce i se cuvine ?
Personal as vrea sa mai intarzie putin. As vrea sa am copii si "sa-i vad crescand dintr-o lingurita" asa cum spunea mama. As vrea sa traiesc pana la sfarsitul vietii cu bucurii si necazuri cu bune si rele macar ca parintii nostri inaintea noastra si ca parintii lor inaintea lor. As vrea sa ma bucur de fiecare zi senina chiar si cu prea mult soare si de fiecare ploaie chiar si acida din viata mea. Vreau sa traiesc liber asa cum parintii mei nu au avut ocazia timp de 50 de ani inlantuiti de comunism. Vreau sa nu fiu nevoit sa-mi vad prietenii omorati si schingiuti de vreun razboi prostesc asa cum au fost obligati sa traiasca bunicii mei.
Pacea sufleteasca si un dram de sanatate sunt de ajuns.

duminică, 12 aprilie 2009

stiu

... acum am inteles si stiu. Am pacatele mele si o sa mai fac multe lucruri nefericite sau necugetate, dar macar stiu. Am uitat ce inseamna sa faci un bine aproapelui tau si trebuie sa invat din nou bucuria de a ajuta pe cineva. Strangi, culegi la nesfarsit si pana la urma realizezi ca ai risipit fara incetare. Eu nu pot si nu trebuie sa ajung asa. Trebuie sa imi urmez visul. Chemarea mea e dincolo de nimicurile astea. Ajuta-ma sa ajut.

vineri, 10 aprilie 2009

Atlas De Mitocanie Urbana

un singur vis

Candva demult am avut un vis despre delfini, despre o noapte cu luna si stele, iar eu inotam alaturi de ea, ea sufletul pereche. A fost cel mai frumos vis si cel mai relaxant pe care l-am avut si-l voi avea vreodata; stiu asta.

Iubesc trandafirul rosu.

Iubesc cerul.

Imi doream mereu sa am in sufletul pereche un om pe care sa-l alint si sa-l privesc cum doarme cu dragoste si placere si asa mi s-a intamplat.

Timpul alaturi de tine se scurge atat de furtunos si atata de frumos...iti dedic sufletul meu...

Gheorghe Gheorghiu-Unde dragoste nu e,nimic nu e... nimic nu e, acolo unde nu esti tu...

tulburat, printre gandurile tale negre

As vrea sa-ti spun ca te iubesc si as vrea sa ma crezi. Sa nu mai fie nevoie de noi si noi dovezi de dragoste. Sa nu mai alergam in gol trecand de fiecare data unul pe langa celalalt. Iarta-ma pentru ce nu poti intelege la mine si iarta-ma pentru ceea ce nu pot concepe la tine. Iarta-ma pentru orice moment de cumpana ti-am oferit. Sterge cu buretele momentele triste pe care ti le-am oferit si aduna in suflet un saculet cu amintiri pline de dragoste. Dragostea mea pentru tine...
Te iubesc ca-n prima zi. Te caut in trupul fiecarei fete si fiecare perfectiune a ei mi se pare o greseala ca nu e asemeni trupului tau.
Daca ai sa pleci o sa te caut iar si iar si sufletul meu se va zbate vesnic intr-o permanenta neinplinire.
Iar daca iadul iti va cauta sufletul sa-mi ierti si mie cateva clipe sa pot sa-mi iau ramas bun de la Dumnezeul meu, iar apoi fie-mi pasii pe drumul tau...

George Enescu, Ciocarlia

joi, 9 aprilie 2009

Compact - Dupa ani si ani

Romania , Basarabia te vrea , dar Rusia nu ti-o da!


Imi pare rau de moldoveni... moldovenii de peste Prut. Ce poti spune in astfel de momente grele pentru sufletul unor parinti care isi cauta copiii prin Chisinaul pierdut eternei Rusii. Fara indoiala ca Voronin (presedintele Republicii Moldova) e suparat pentru tot ce s-a intamplat in ultimele zile. E garbovit de pacatele faptelor sale si a minciunilor ordinare pe care le repeta o data la 4 ani...
Stie ca va plati. Vor plati toti si foarte probabil nu in aceasta viata.
Personal cred ca pe lumea cealalta vine plata si dobanda aferenta. Cred de asemenea ca in Iad se vorbeste preponderent in ruseste si engleza: CNN nu poate transmite decat interesul national, iar Rusia nu se poate indrepta dupa zeci de ani de deportari in Siberia (azi nu mai e nevoie de deportare se aplica regula cizmei direct pe gatul nenorocitului, iar locul nu mai necesita a fi schimbat).
Imbecilitatea momentului e culminata de nimeni altul decat Traian Basescu. NU mai e presedintele meu, a fost. M-am trezit parasit la greu in mocirla dezinformarii. Un comunist mizerabil isi bate joc crunt de o tara membra UE. Diplomatia Romaniei e la fel de lasa ca si cersetoria nu de mult uitata cand ne taraiam pe la Bruxelles, sarutand picioarele membrilor Nato si UE.
Un Capitan care parasete primul corabia e la fel de prisos ca si unul care se incuie in cabina lui atunci cand marea da in clocot. Nu erau nevoie de cuvintte mari sau de incitari la violenta ci doar de un pic de viclenie si curaj. Suntem tarati orin ziarele europene ca niste incitatori de Voronin si nimeni nu ne ia apararea. Nu avem diplomati, iar UE prinsa in mijlocul penibilului se roaga de Rusia si de Moldova sa nu mai umileasca Romania cu un nou ambasador trimis acasa...

P.S. : Romania nu uita, Basarabia i-a ta.