joi, 12 aprilie 2012

versiunea cui?

Patriarhia avertizeaza: BIBLIA difuzata de Adevarul este NEOPROTESTANTA, nu ORTODOXA!
“Astăzi, 10 aprilie 2012, cotidianul Adevărul a început să vândă împreună cu ziarul la toate punctele de difuzare a presei şi în librăriile proprii o ediţie revizuită a Bibliei traduse de Dumitru Cornilescu, apărută anul acesta (2012) la editura Orizonturi din Bucureşti. Deoarece mai mulţi credincioşi ortodocşi au sesizat deja Patriarhia Română cu privire la faptul că au fost induşi în eroare de către cotidianul Adevărul prin oferirea spre vânzare a unei Biblii neoprotestante, solicităm acestei publicaţii ca în articolele promoţionale şi în spoturile publicitare să ofere informaţiile corecte despre ediţia Bibliei pe care o difuzează“, se arată în comunicatul de presă al Patriarhiei Române.
“În acelaşi timp, îndemnăm clerul ortodox să informeze comunităţile de credincioşi despre faptul că Biblia vândută împreună cu ziarul Adevărul nu este ortodoxă şi conţine diferenţe majore de traducere faţă de textul oficial al Sfintei Scripturi a Bisericii Ortodoxe Române.“

2 comentarii:

Anonim spunea...

da,e mare pericol sa citesti o biblie protestanta. te duce in iad.pe cand aia ortodoxa(daca o citeste cineva) te duce in rai.
hai sa fim seriosi,majoritatea romanilor ce se declara ortodoxi, nu au nimic in comun cu dumnezeu,si biblia e o carte pe care nu o citeste decat popa.nici un preot nu incurajeaza citirea bibliei pentru ca daca oamenii ar face-o,ar descoperi ca dumnezeu vrea sa ne lipim de El prin pocainta si o viata sfanta ,nu prin inchinarea si puparea de moaste.
daca romanii ar citi biblia ortodoxa,popii ar ramane fara job-uri.si asta e nasol.

silentzios spunea...

Biblia - cărţile pe care le cuprinde

(Canonul Sfintei Scripturi)
Biserica Ortodoxă acceptă cele 39 de scrieri ale Vechiului Testament şi cele 27 ale Noului Testament dar în plus acceptă şi o colecţie de cărţi care nu se află în Biblia Ebraică. Aceste sunt cunoscute cu numele de carti deutero-canonice. (deuterocanon înseamnă al doilea canon)
Protestanţii resping cărţile deuterocanonice ca nefiind inspirate şi le numesc apocrife.

Sfintele Taine
Biserica Ortodoxă are 7 Sfinte Taine şi mai multe ierurgii. Aceste taine sunt: Botezul, Mirungerea, Euharistia, Spovedania, Cununia, Maslul şi Hirotonia. Prin Sfintele Taine creştinii se împărtăşesc de Harul lui Dumnezeu şi se întăresc pentru a face binele, având ca ultim scop îndumnezeirea.
Bisericile Protestante au două Taine: Botezul şi Euharistia numită şi Sfânta Comuniune sau Cina Domnului. Sunt multe opinii despre Sfintele Taine în Bisericile Protestante. Totuşi majoritatea teologilor protestanţi văd Tainele ca simboluri sau reamintiri are harului care deja ni s-a oferit.

Mântuirea
Mântuirea (conform bisericii ortodoxe) este iubirea exprimată prin fapte bune şi este văzută ca un proces de lungă durată. Scopul cel mai înalt al creştinului ortodox este îndumnezeirea. La această comuniune cu Dumnezeu se ajunge prin asceză (lăsarea păcatelor, post, rugăciune, vorbirea cu Dumnezeu, citirea Sfintei Scripturi şi scrierilor Sfinţilor Părinţi, etc.)
Mântuirea (la protestanti) este darul gratuit şi nemeritat oferit de Dumnezeu omului. Se obţine doar prin credinţa în Hristos. Prin jertfa lui Hristos devenim plăcuţi înaintea lui Dumnezeu şi justificaţi înaintea Lui.

Sfinţii
(conform bisericii ortodoxe) Oameni cu viaţă bineplăcută înaintea lui Dumnezeu care au ajuns la o stare duhovnicească înaltă. Sfinţii sunt persoane prin care Dumnezeu îşi face cel mai uşor voia şi prin care a lucrat mântuirea altor oameni. Sfinţii, sunt mijlocitori înaintea lui Dumnezeu pentru cei de pe pământ...
(la protestanti)Toţi creştinii sunt sfinţi, chemaţi să urmeze (imite) pe Hristos. Doar Hristos este Mijlocitor între om şi Dumnezeu.

Purgatoriul
Învăţătură respinsă de Biserica Ortodoxă. Mântuirea şi curăţirea de păcate se face aici pe pământ prin pocăinţă, fapte bune şi împărtăşirea de Sfintele Taine ale Bisericii. Pomenirea morţilor şi rugăciunile de iertare a păcatelor lor aduse înaintea lui Dumnezeu în sfintele slujbe privesc doar păcatele de o gravitate mai restrânsă, şi nu păcatele de moarte. Învăţătura respinsă de Bisericile Protestante. Moartea lui Hristos pe cruce este de ajuns pentru scăparea de pedeapsă pentru păcatele noastre.

Căsătoria şi divorţul
Cununia (conform bisericii ortodoxe) este unirea tainică între bărbat şi femeie după modelul unirii dintre Hristos şi Biserica Sa. Divorţul este acceptat doar în caz de adulter.
Căsătoria (la protestanti) este un contract dar nu este indestructibil. Divorţul este descurajat dar este permis cu îngăduinţă pentru firea umană slabă. Unele denominaţiuni permit recăsătorirea în Biserică.

Maica Domnului
Maria (conform bisericii ortodoxe) este venerată ca Născătoarea de Dumnezeu (Theothokos) asta însemnând că Maria a născut pe Dumnezeu întrupat ca om, nu doar pe Omul-Hristos. Cele două firi, ale lui Hristos, dumnezeiească şi omenească sunt de nedespărţit.
Maria (la protestanti) a fost o femeie sfântă care a fost aleasă să nască pe Fiul lui Dumnezeu. Pururea fecioria ei şi mijlocirea către Dumnezeu este negată de protestanţi.