vineri, 27 aprilie 2012

"eveniment istoric"... un simplu guvern...

"Pe drumul spre casa m-am gandit la ce ati spus dumneavoastra, legat de "schimbarea istorica" pe care o sperati....eu, sincer cred ca e o utopie...mizeriile se fac, asa cum ati spus, "de 22 de ani", timp in care guvernele, partidele aflate la conducere s-au schimbat si am avut parte si de guvernari de dreapta si de stanga (desi oricum totul e un ghiveci in Romania si toate teoriile si schemele politice teoretice cad in fata realitatii). De fiecare data, cei nou veniti au uzat pana la tocire de sintagma "vechea mostenire" cu "marea" alternativa de "greaua mostenire"....asa ca nu vad de ce acum ar fi altfel, mai ales in conditiile in care actorii politici nu s-au schimbat semnificativ nici macar fizic (alte persoane), ce sa mai zic de mentalitate.
Sunt convinsa (desi nu imi doresc ca evenimentele sa imi confirme acest lucru si ca traseul vietii politice de dupa acest "eveniment istoric" sa fie destul de predictibil, ca un film prost si lipsit de inspiratie) ca daca cei din opozitie ar reusi sa formeze un nou guvern vor promite ca probleme stringente ca aceea a exploatarii gazelor de sist sau soarta INCDMI Cantacuzino o fie rezolvate si ca ei fac demersuri in aceasta directie, ametindu-ne sublim pana la alegeri, iar dupa alegeri vor scoate de la naftalina "greua mostenire" si vor spune ca nu au ce sa faca. Spre exemplu, in problema gazelor, vor spune ca s-a semnat deja contractul si ca e unul facut foarte bine si nu poate fi anulat, ca ar trebui ca statul sa plateasca nu stiu ce super penalitati etc asa incat lucrurile sa ramana la fel.
In plus, cum sa speram schimbarea cand toti pdl-istii fug in PNL- daca votam PNL ii votam tot pe aia pe care i-am avut in ultimele mandate si au facut ce au facut, pe langa faptul ca PNL a vandut petrolul din Marea Neagra inainte ca procesul cu ucrainienii sa fie castigat...Iar PSD-ul a avut deja 3 mandate in care ne-au demonstrat cam ce stiu sa faca.....Sa nu mai zic de faptul ca ei nu au nicio continuitate in idei, ci doar interese (ex. cand s-a votat legea cu marirea salariilor profesorilor cu 50% si guvernul spunea ca nu se poate aplica ei sustineau ca se poate, iar acum cand guvernul vorbeste de aducerea salariilor la nivelul de dinaintea taierilor, ei spun ca nu se poate- se contrazic doar sa adune voturi si sa faca invers decat cei de la putere)."
Oana

Un comentariu:

Anonim spunea...

You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be actually something which I think I would never understand. It seems too complicated and very broad for me. I'm looking forward for your next post, I'll try to get the hang of it!