miercuri, 7 martie 2012

un amanunt despre scufundarea Titanicului

"Se pare ca aisbergul de care s-a lovit Titanicul in plin a fost "trimis" in acel loc de o activitate lunara neobisnuita. Cu alte cuvinte, cu trei luni inainte de accident, in ziua de 4 ianuarie 1912, Luna s-a aflat cel mai aproape de Terra in 1.400 de ani.
Evenimentul astronomic a creat, in 12 ianuarie, un super-val care a eliberat in calea Titanicului o adevarata "flota de aisberguri". In noaptea de 14 aprilie 1912, Titanicul a intrat in viteza intr-unul dintre acestea. Accidentul a dus la moartea a 1.500 de oameni.
Zona in care Titanicul s-a scufundat era atat de impanzita cu aisberguri, incat navele de salvare au fost nevoite sa incetineasca.
Inainte sa ajunsa pe traiectoria Titanicului, aisbergurile, desprinse din coasta Groelandei, au calatorit luni sau chiar ani intregi din coasta in coasta.
De obicei, blocurile de gheata care pleaca de la Polul Nord se prind de coasta Labradorului sau Newfoundland-ului.
Oamenii de stiinta cred ca acelasi lucru s-a intamplat si cu cel care a dus la scufundarea Titanicului, care s-a desprins de coasta Canadei din cauza unui superval creat de o activitate lunara neobisnuita."

sursa: stirileprotv.ro

Se spunea despre Titanic ca nici Dumnezeu nu l-ar putea scufunda... E uite ca nu e chiar asa...

Niciun comentariu: