marți, 11 mai 2010

drumuri de Romania

Toata reteaua de autostrazi a ramas numai pe hartie, iar calitatea drumurilor existente a dus Romania pe locul 129 in lume la acest capitol, din 133. Doar patru tari au drumuri mai proaste decat noi: Paraguai, Timorul de Est, Bosnia si Mongolia.
Romania are 198.817 km de drumuri rutiere, din care: 43% din drumurile din Romania nu sunt asfaltate si doar 29.2% din totalul drumurilor din Romania sunt modernizate. Numarul de kilometri de autostrada disponbil soferilor romani pe teritoriul tarii are o valoare cu trei cifre – 321, iar aceasta nu va creste deloc in 2010. Desi CNADNR are un buget de 720 milioane de euro pentru autostrazi in 2010, Executivul nu va dispune constructia niciunui metru de autostrada in decursul acestui an, pe motiv ca nu sunt fonduri suficiente nici macar pentur cunstructia unui kilometru de autostrada.
Ca lungime, retelele de transport feroviar si rutier din Romania se claseaza in top 10 la nivel european, dar daca ne raportam la densitatea infrastructurii pe kilometru patrat suntem printre codasii continentului.

Niciun comentariu: