miercuri, 14 ianuarie 2015

Steaua Armatei

Bunicul meu de pe tata mai avea 1 an si jumatate pana la pensie. Cand au venit comunistii la putere i s-a cerut sa puna ofiteri cu 4 clase si a refuzat, drept pentru care a fost dat afara din armata si a pierdut pensia care ar fi fost destul de mare.
Ceva gen: in loc sa ia 4500 lei lua 1600 lei.
Bunicului de pe mama i s-a facut si lui "o oferta de nerefuzat" sa intre in partidul comunist si sa-si vada de medicina lui pentru ca nu vroia sa mai faca parte din armata dupa ce s-a facut pace.

Candva armata reprezenta ceva pentru tara. Era o mandrie sa faci parte din ea. Astazi ea nu reprezinta altceva decat o adunatura de mercenari care se duce in tari straine pe bani pentru a-i ajuta pe "fratii" americani sa dea pretul barilului la petrol.
Stau si ma intreb cand vreodata in istoria Romaniei, romanii au invadat alte tari?!
"Fratii" americani nu se duc doar sa fure petrol ci fac si crime si violuri si se si pozeaza cu victimele lor ca sa demonstreze ca nu degeaba au ajuns acolo.
Totusi ei fura din alte tari nu ca militarul roman care nu tine cont de asta. Si aici ma gandesc de exemplu la Steaua. Conducerea din armata romana (multi dintre ei fiind de altfel numiti generali la apelul bocancilor) s-a gandit ca ar fi logic ca: o mama daca isi lasa copilul intr-un spital cand il naste si vine peste 25 de ani si vede ca a ajuns doctor acolo sa-i ceara bani si s-o ingrijeasca pentru ca doar ea i-a dat viata. Nu conteaza ca 25 de ani s-a descurcat singur cum a putut si fara nici un ajutor de la ea si ca n-a avut cui zice mama...
Nu este singura golanie si nici ultima!
Ca romani trebuia distrusa si asta (Steaua) dupa Poli TImisoara, Rapid, UCraiova, samd.

Niciun comentariu: