duminică, 29 ianuarie 2012

STOP - ACTA

„Practic, daca aceasta aberatie odioasa denumita ACTA va intra in vigoare utilizatorii de internet vor fi la mana unor firme sau persoane private care se vor substitui justitiei si politiei si care protejeaza, chipurile, drepturile de autor.
Companiile private sau chiar persoane private vor putea, cu ajutorul furnizorului de internet si pe baza unei simple suspiciuni sau plangeri ce vizeaza faptul ca utilizatorul de internet descarca materiale protejate de drepturi de autor :

- sa inchida site-uri de internet suspectate ca ofera continut protejat de drepturi de autor sau linkuri catre alte siteuri cu astfel de continut
- sa monitorizeze activitatea tuturor pe internet (sa verifice un istoric al siteurilor accesate, si al descarcarilor) in scopul prevenirii sau identificarii unor fapte ce privesc continut protejat.
- sa va incalce intimitatea si dreptul la viata personala prin monitorizarea continutului e-mailurilor sau mesajelor de messenger, al descarcarilor pe care le-ati realizat, pentru a verifica daca ati trimis sau primit continut ilegal sau linkuri catre continut ilegal. Vor putea accesa astfel si datele bancare.
- sa va verifice telefonul mobil, laptopul, sau stick-ul tot pe baza unei simple reclamatii sau suspiciuni, la aeroport sau in gari, in scopul gasirii de fisiere “piratate”.
- sa foloseasca informatiile pe care le vor obtine de pe urma spionarii asazis legale (si perfect etice) a utilizatorilor de internet in scop comercial.
- sa va oblige la plata unor amenzi usturatoare sau chiar sa va trimita la inchisoare, ca pedeapsa exemplara, in cazul in care ati comis teribila crima de a descarca o melodie de pe internet. Toate acestea se vor realiza:
- pe baza unei simple suspiciuni sau plangeri, si fara niciun fel de explicatii;
- fara mandat judecatoresc;
- fara sa fiti informat in prealabil si lipsindu-va astfel de dreptul de a va apara.
- calcand in picioare drepturile fundamentale ale omului, in scopul protejarii privilegiilor unei categorii despre care s-au scris multe lucruri ce tind sa se adevereasca.”

Apologeticum

Niciun comentariu: