joi, 2 iunie 2011

viatza de santier...

Cum o fi sa traiesti 60-70 de ani degeaba, sa nu intelegi nimic din viata asta, sa nu inveti nimic, sa nu capeti nici o experienta, sa nu ajungi intelept nici macar pana la genunchiul broastei?!
Am doi muncitori la Bran pe cat de batrani pe atata de prosti.
Cum ar putea cineva sa-si puna sosetele lipicioase si murdare chiar deasupra oalei in care gateste altul pentru tine?
L-am rugat pe unul din ei sa nu-si mai puna geaca mizerabila cu care munceste pe santier prin ploaie si cu care se intinde pe jos direct pe pamant ca un caine si care arata ca o cizma plina de noroi, pe patul meu (mai exact pe cearsafurile mele) si el o ia si o pune pe burlan sa ia foc. Am luat si ca la o mana de purici din haina aia infecta. M-am scarpinat ca un animal toata noaptea. Am prins un purice cat o furnica de mare, dimineata. Doi au fugit. Unul inca ma necajeste.
Dupa zeci de ani de lucrat in constructii nu au pus ei o scandura cu cuiele in jos. Locul in care lucreaza arata ca o imensa capcana intunecoasa pentru ca e destul de intuneric sub cofrag...
Mi-e mila de biata drujba cand incearca sa o porneasca tragand de macar 15 ori de sfoara ei cand au nevoie de ea. Mihai trage o singura data. Am vazut faza cu ochii mei si nu o singura data.
Habar n-au sa aprinda focul desi locuiesc la tara.
Vorba lui Mihai: "Lică-băbă"

Un comentariu:

sirena spunea...

sorry, dar am ras la faza cu puricii...stii cum e aia..VISE PLACUTE, PURICII SA TE SARUTE..