sâmbătă, 4 septembrie 2010

ce s-ar intampla fara curentul electric ?!

Anul asta a inceput cu multe cutremure a continuat cu canicula, incendii si inundatii si se va termina cu ce-o mai vrea Dumnezeu. Din pacate e doar inceputul sfarsitului. Am auzit insa un lucru care se banuieste ca se va intampla si care ar fi cumplit. Dupa cum am vazut tot la inceputul anului nu a fost nevoie decat de o mica eruptie de vulcan (nu cel mai mare din Europa) pentru ca tot traficul aerian sa fie oprit pe toata Europa. Deci nici nu ne imaginam ce mici si insignifianti putem ajunge cu toata tehnologia noastra de ultima generatie si cu toata evolutia noastra. Ce s-ar intampla insa daca specialistii si cercetatorii NASA ar avea dreptate? Mai exact ei au afirmat ca in 2012 sau 2013, datorita unor eruptii solare nu vom mai avea curent electric. Se stia mai demult despre aceste eruptii solare si la acest caz face referire si filmul 2012, doar ca acest film continua pe ideea incalzirii excesive a planetei si nu pe pierderea curentului.
„Curentul electric reprezintă deplasarea dirijată a sarcinilor electrice, Stabilirea curentului electric este determinată de existența unei tensiuni între cele două puncte (între care se deplasează sarcinile). De asemenea, curentul electric se mai poate stabili dacă un circuit închis este influențat de o tensiune electromotoare.”
Curentul electric este influentat de campul magnetic.
Daca ar fi niste eruptii solare foarte puternice, campul magnetic al pamantului ar avea de suferit ceea ce implica si curentul el. Automat nu ar mai functiona nici bateriile.
Stateam si ma gandeam si am ajuns la o concluzie: fara apa(adica sa zicem pe o seceta) mai rezisti, fara gaz mai faci mancare la plita, la un resou ceva, dar fara curent el va fi haos. Si nu ma refer ca vom fi retrogradati pana la momentul in care s-a inventat curentul el, ci mult mai inapoi.
Fara curent el ar cadea telecomunicatiile de orice fel.
Noaptea ar fi bezna, dar nici ziua politia (sau nici macar armata) nu ar face fata cu nici un chip bandelor de jefuitori, criminali, violatori, etc.
Fara curent el nu ar mai putea fi produsa mancarea si nici pastrata.
Bancile din orice tara, economiile mondiale ar intra in colaps...
Deci lipsa curentului el este reteta perfecta pentru un dezastru.
In zilele noastre ar fi haos daca nu am avea curent el o saptamana, dar ce s-ar intampla daca nu ar mai fi 3 luni? Si inca cei care au prezis aceasta criza de curent electric poate nu au vrut sa spuna tot adevarul...
Ma gandeam sa-mi iau o bicicleta, dar intr-o situatie de acest gen e mai sigur sa mergi pe jos, altfel risti sa ti se dea in cap pentru o bicicleta.
Inca mai sper sa nu avem parte de o astfel de nenorocire...

Un comentariu:

Luka spunea...

"Din pacate e doar inceputul sfarsitului."
De ce "din pacate"? E cursul firesc si stunci cand va fi sa vina, va veni.