luni, 1 iunie 2009

ipocrizia duce si la neputinta

Un articol din gsp despre stilul de conducere al lui Gigi Becali in Ghencea:

"În timp ce triou-ul Bucşaru - MM Stoica - Dan Petrescu gustă succesul proiectat cu cap şi dospit în linişte, GIgi Becali continuă să creadă că banii, şmecheriile şi aroganţele ţin loc de fotbal

Gigi Becali ţine morţiş să pervertească finalul unui campionat care, prin încoronarea Urziceniului, îşi merită ştampila de "cel mai corect din ultimii 30 de ani".

Răzvan Lucescu uită că a crescut în alb-roşu şi îşi montează fabulos echipa în Ştefan cel Mare, Timişoara se ţine scai de Urziceni pînă-n ultima secundă a meciului, Buzăul încurcă pe toată lumea deşi punctele n-o mai ajută la nimic, aproape toate echipele îşi văd de treabă. Numai Becali nu se dă dus din mocirlă. A inventat ceva despre o fuziune, n-a ţinut, iar acum se milogeşte de Urziceni să se dea la o parte: "Steaua merge în Europa League, pentru că Unirea va băga tineretul în ultima etapă. Sînt deja campioni, ce le mai trebuie victorie cu noi?".

Ar fi al cincilea final consecutiv mînjit de Gigi! Scurt remember: în 2005 a luat titlul pentru că în ultima etapă Olăroiu şi Poli au jucat fără răutate-n Ghencea. În 2006, un nou campionat cîştigat în ultima rundă, cu un 4-0 la Vaslui în urma căruia Porumboiu şi-a concediat aproape întreaga echipă, convins că jucătorii s-au vîndut. În 2007, forcingul lui Becali s-a bazat pe arbitraje. Şi aşa a prins locul 2, demolînd avansul CFR-ului. Plus banii trimişi spre Dinamo să-i încurce pe clujeni, plus fularul "cîinilor" la gît. Anul trecut a dus valiza la Cluj, sperînd într-un nou titlu. S-a ales doar cu un sechestru.

Prins de apetitul pentru combinaţii şi mînăreli, poate că patronul Stelei nu sesizează penibilul situaţiei: în urmă cu 4 ani trăgea sforile pentru a lua campionatul, acum a ajuns să stea cu mîna întinsă la Urziceni ca să prindă locul 6! Cu cît se bagă mai mult în treburi de tactică şi management, cu atît echipa se scufundă mai tare.

Convins că e întruchiparea unicului patron-manager-antrenor-psiholog din lume, Gigi Becali va continua probabil să nu mizeze pe competenţele dovedite, ci doar pe cele ale lui, închipuite. În ritmul ăsta, în cîţiva ani ar putea dirija lupta la retrogradare, cerşind de la Prefab Modelu punctul salvator ce-o va menţine pe Steaua în prima ligă."

Ca o completare la acest articol as spune ca sunt cel putin curios despre cum ar arata un campionat cinstit fara ajutor din partea arbitrilor, fara echipe care sa se dea la o parte, fara patroni carora sa le placa sa se auda vorbind toata ziua la televizor... de fapt stiu cum arata; il vad la televizor in Spania, Italia, Germania, Anglia... sunt insa si mai curios, oare cum ar juca Steaua, Dinamo, Rapid sau oricare alta echipa care ar juca in Europa, daca s-ar juca un campionat de la prima pana la ultima etapa fara sa se stie in nici o secunda a lui, cine retrogradeaza si cine ia campionatul. Daca echipe ca Steaua si Rapid pot ajunge pana in sferturi in cupa uefa oare unde s-ar opri daca ar capata increderea necesara ca pot rasturna orice scor si ca pot juca pana in ultima clipa orice meci.

Niciun comentariu: