miercuri, 12 octombrie 2011

impozite pentru boieri

"Potrivit Bancii Mondiale, in tara noastra este mai greu sa faci afaceri decat in Botswana, Azerbaijan sau Tunisia. Suntem in aceasi liga cu Rwanda, Kazakstanul sau Insulele Vanuatu.
In Romania, o firma trebuie sa plateasca 113 taxe in fiecare an. Numai pentru contributiile sociale, impozitul pe profit si TVA este nevoie de 222 de ore pentru a completa toate documentele si a le depune la ghiseu.
Iar ca sa ridici o cladire ai nevoie de 222 de zile pentru a obtine toate avizele necesare.
In timp ce noi platim taxe de 113 ori pe an, in Bulgaria exista 17. Premierul Emil Boc s-a intalnit astazi cu omologul sau bulgar, dar fiscalitatea n-a fost un subiect pe ordinea de zi, desi din ce in ce mai multe firme romanesti se muta in Bulgaria.
In Romania sunt in vigoare 345 de taxe si impozite. De unele nu va veti lovi decat o data sau de doua ori in viata. Altele trebuie achitate luna de luna."

In acest timp s-a dovedit ca cele mai profitabile afaceri sunt cele cu statul... Adica anumite firme private (TOATE ale familiilor "boierilor" nostri dragi) sunt platite cu bani grei de stat pentru diferite angajamente care in mod normal costa mai nimic... De altfel asta e si motivul pentru care nu facem nici un proiect pe bani europeni. Pentru ca banii europeni trebuie sa fie justificati in timp ce banii contribuabililor ii putem distribui dupa bunul plac.

("...")sursa: stirileprotv.ro

Niciun comentariu: