DISCURSUL INTEGRAL AL FOSTULUI SUVERAN AL ROMÂNIEI:
"Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi,
Sunt mai bine de şaizeci de ani de când m-am adresat ultima oară naţiunii române de la tribuna Parlamentului. Am primit cu bucurie şi cu speranţă invitaţia reprezentanţilor legitimi ai poporului.
Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţa şi libertăţile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem şi în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru.
Ultimii douăzeci de ani au adus democraţie, libertăţi şi un început de prosperitate. Oamenii călătoresc, îşi împlinesc visele şi încearcă să-şi consolideze familia şi viaţa, spre binele generaţiilor viitoare. România a evoluat mult în ultimele două decenii.
Mersul României europene de astăzi are ca fundament existenţa Parlamentului. Drumul nostru ireversibil către Uniunea Europeană şi NATO nu ar fi fost posibil fără acţiunea, întru libertate şi democraţie, a Legislativului românesc de după anul 1989.
Dar politica este o sabie cu două tăişuri. Ea garantează democraţia şi libertăţile, dacă este practicată în respectul legii şi al instituţiilor. Politica poate însă aduce prejudicii cetăţeanului, dacă este aplicată în dispreţul eticii, personalizând puterea şi nesocotind rostul primordial al instituţiilor Statului.
Multe domenii din viaţa românească, gospodărite competent şi liber, au reuşit să meargă mai departe, în ciuda crizei economice: micii întreprinzători şi companiile mijlocii, tinerii şi profesorii din universităţi, licee şi şcoli, cei din agricultură.
Încearcă să-şi facă datoria oamenii de artă, militarii, diplomaţii şi funcţionarii publici, deşi sunt puternic încercaţi de lipsa banilor şi descurajaţi instituţional. Îşi fac datoria faţă de ţară instituţii precum Academia Română şi Banca Naţională, deşi vremurile de astăzi nu au respectul cuvenit faţă de ierarhia valorilor din societatea românescă.
Sunt mâhnit că, după două decenii de revenire la democraţie, oamenii bătrâni şi cei bolnavi sunt nevoiţi să treacă prin situaţii înjositoare.
România are nevoie de infrastructură. Autostrăzile, porturile şi aeroporturile moderne sunt parte din forţa noastră, ca stat independent. Agricultura nu este un domeniul al trecutului istoric, ci al viitorului. Şcoala este şi va fi o piatră de temelie a societăţii.
Regina şi cu mine, alături de Familia noastră, vom continua să facem ceea ce am făcut întotdeauna: vom susţine interesele fundamentale ale României, continuitatea şi tradiţiile ţării noastre.
Nu m-aş putea adresa naţiunii fără a vorbi despre Familia Regală şi despre importanţa ei în viaţa ţării. Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, şi a Naţiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie.
Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi,
Instituţiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci şi de etică, simţ al datoriei. Iubirea de ţară şi competenţa sunt criteriile principale ale vieţii publice. Aveţi încredere în democraţie, în rostul instituţiilor şi în regulile lor!
Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie. Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil şi generos.
În anul 1989, în ajutorul României s-au ridicat voci cu autoritate, venind de pe toate meridianele globului. Ele s-au adăugat sacrificiului tinerilor de a înlătura o tiranie cu efect distrugător asupra fiinţei naţiunii. A sosit momentul, după douăzeci de ani, să avem un comportament public rupt complet şi definitiv de năravurile trecutului. Demagogia, disimularea, egoismul primitiv, agăţarea de putere şi bunul plac nu au ce căuta în instituţiile româneşti ale anului 2011. Ele aduc prea mult aminte de anii dinainte de 1989.
Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul. Uniţi între noi şi cu vecinii şi fraţii noştri, să continuăm efortul de a redeveni demni şi respectaţi.
Am servit naţiunea română de-a lungul unei vieţi lungi şi pline de evenimente, unele fericite şi multe nefericite. După 84 de ani de când am devenit Rege, pot spune fără ezitare naţiunii române: Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere.
Democraţia trebuie să îmbogăţească arta cârmuirii, nu să o sărăcească. România, ca şi toate ţările din Europa, are nevoie de cârmuitori respectaţi şi pricepuţi.
Nu trebuie niciodată uitaţi românii şi pământurile româneşti care ne-au fost luate, ca urmare a împărţirilor Europei în sfere de influenţă. Este dreptul lor să decidă dacă vor să trăiască în ţara noastră sau dacă vor să rămână separaţi.
Europa de astăzi este un continent în care popoarele şi pământurile nu se schimbă ca rezultat al deciziilor politicienilor. Jurământul meu a fost făcut şi continuă să fie valabil pentru toţi românii. Ei sunt toţi parte a naţiunii noastre şi aşa vor rămâne totdeauna.
Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume.
Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.
Aşa să ne ajute Dumnezeu!"
La multi ani, Maiestate!
Soarele aduce pe cerul tău Iubirea, Lumina se revarsă pe chipul tău frumos, dar nu ai Energie, Neantul te cuprinde şi Timpul parcă trece tot greu şi dureros, când Ziua Infinită ţi-aduce amintirea, Originea din Suflet te cheamă furtunos... să nu renunţi...
marți, 25 octombrie 2011
un simplu pirat
Din pacate pentru mine si pentru multi romani, am fost pacalit intr-un mare fel, cat se poate de josnic cu putinta. Nu, nu-mi imaginam ca flota romaneasca s-a evaporat... M-am gandit doar ca printre atatia politicieni cineva a parut sa faca ceva si pentru ceilalti, nu doar pentru el... asa am crezut cel putin. Dar pana la urma si-a dat arama pe fata, cum se spune. Omul si-a vazut strict interesul si s-a folosit la maxim de toti oamenii si de toate categoriile sociale. Am fost manipulati strict pentru vot, iar printre atatea dezamagiri si deznadejdi nici nu a fost prea greu. In momentul in care si-a vazut realizat interesul pana la capat a inceput sa arunce cu noroi si cu mizerie in toti cei care l-au votat si sa-si scuipe veninul pe care il acumulase in atatia ani de prefacatorie...
luni, 24 octombrie 2011
Lumea lui Banciu - B1-tv ora 11p.m.
luni, 17 octombrie 2011
Histria
"Cetatea grecească Histria a fost cel mai vechi oraş atestat de pe actualul teritoriu al României. În prezent, ruinele sale se află pe teritoriul administrativ al comunei Istria, în judeţul Constanţa.
Histria fost întemeiată de colonişti greci din Milet în jurul anului 657 î.C. (după istoricul Eusebiu din Cezareea) sau 630 î.C. (după Skymnos), ca port la Marea Neagră şi distrusă prin secolul al VII-lea d.C. de invaziile avaro-slave.
Pe plan politic, Histria a jucat un rol important prin participarea la revolta oraşelor pontice împotriva regelui macedonean Lisimah, la războiul împotriva Bizanţului şi la conflictul care l-a opus pe Mithridates al VI-lea Eupator romanilor.
În jurul anului 260 i.d.Hr., Histria s-a aliat cu cetatea Callatis pentru a smulge oraşului Byzantion controlul asupra portului Tomis.
Strabon scria că cetatea Histria se află "la o depărtare de 500 de stadii de gura sacră a Istrului".
Oraşul Histria a avut o dezvoltare neîntreruptă timp de aproape 1300 ani, începând cu perioada greacă şi terminând în perioada bizantină. În perioada greacă (sec. VII – I i.Chr.), oraşul era format din două părţi distincte, acropola şi aşezarea civilă, după un model des întâlnit în oraşele antice greceşti, structură care a fost menţinută pană la abandonarea oraşului în secolul al şaptelea p.Chr. Unul din motivele abandonării oraşului este şi colmatarea vechiului golf al Mării Negre, în care era amenajat portul, golful devenind în prezent complexul lagunar Razelm-Sinoe.
Primele monede bătute pe teritoriul României, la Histria. În Histria au fost bătute primele monede de pe actualul teritoriu al României, şi anume emisiunea de monedă proprie în jurul anului 480/475 a. Chr. Este vorba despre monede de argint turnate care au pe avers simbolul oraşului, repezentat de un vultur pe un delfin spre stânga, şi legenda (IΣTPI) încadrate într-un pătrat incus iar pe revers două capete umane alăturate şi inversate. Cetatea Histria a fost identificată, în 1868, de către arheologul francez Ernest Desjardins, iar cercetările arheologice propriu-zise au fost iniţiate în 1914 de către Vasile Pârvan. Chiar în prima campanie de cercetări arheologice de la Histria, Vasile Pârvan a descoperit o inscripţie intitulată Horothesia, care evidenţia graniţele teritoriul histrian în vremea lui Traian."
sursa: wikipedia
Histria fost întemeiată de colonişti greci din Milet în jurul anului 657 î.C. (după istoricul Eusebiu din Cezareea) sau 630 î.C. (după Skymnos), ca port la Marea Neagră şi distrusă prin secolul al VII-lea d.C. de invaziile avaro-slave.
Pe plan politic, Histria a jucat un rol important prin participarea la revolta oraşelor pontice împotriva regelui macedonean Lisimah, la războiul împotriva Bizanţului şi la conflictul care l-a opus pe Mithridates al VI-lea Eupator romanilor.
În jurul anului 260 i.d.Hr., Histria s-a aliat cu cetatea Callatis pentru a smulge oraşului Byzantion controlul asupra portului Tomis.
Strabon scria că cetatea Histria se află "la o depărtare de 500 de stadii de gura sacră a Istrului".
Oraşul Histria a avut o dezvoltare neîntreruptă timp de aproape 1300 ani, începând cu perioada greacă şi terminând în perioada bizantină. În perioada greacă (sec. VII – I i.Chr.), oraşul era format din două părţi distincte, acropola şi aşezarea civilă, după un model des întâlnit în oraşele antice greceşti, structură care a fost menţinută pană la abandonarea oraşului în secolul al şaptelea p.Chr. Unul din motivele abandonării oraşului este şi colmatarea vechiului golf al Mării Negre, în care era amenajat portul, golful devenind în prezent complexul lagunar Razelm-Sinoe.
Primele monede bătute pe teritoriul României, la Histria. În Histria au fost bătute primele monede de pe actualul teritoriu al României, şi anume emisiunea de monedă proprie în jurul anului 480/475 a. Chr. Este vorba despre monede de argint turnate care au pe avers simbolul oraşului, repezentat de un vultur pe un delfin spre stânga, şi legenda (IΣTPI) încadrate într-un pătrat incus iar pe revers două capete umane alăturate şi inversate. Cetatea Histria a fost identificată, în 1868, de către arheologul francez Ernest Desjardins, iar cercetările arheologice propriu-zise au fost iniţiate în 1914 de către Vasile Pârvan. Chiar în prima campanie de cercetări arheologice de la Histria, Vasile Pârvan a descoperit o inscripţie intitulată Horothesia, care evidenţia graniţele teritoriul histrian în vremea lui Traian."
sursa: wikipedia
viteza distruge
Viteza ucide. Nu, viteza nu doar ucide ci poate sa te distruga pe tine si sa-i ucida pe altii. Ma gandeam la accidentul lui Huidu. Dupa ce a avut numeroase amenzi pentru viteza, dupa ce a avut accidentul de pe partia de schi din cauza vitezei excesive, el continua pe acelasi drum si ucide 3 oameni nevinovati tot in viteza... Unii oameni invata din greselile altora, altii invata din greselile lor, dar cativa pur si simplu nu vor sa se gandeasca la consecintele faptelor lor si nu invata nimic nici macar din propriile greseli.
Concluzia: Binenteles de vina sunt doctorii ca si in cazul baschetbalistului american Hardy batut de niste oameni "cumsecade"...
Concluzia: Binenteles de vina sunt doctorii ca si in cazul baschetbalistului american Hardy batut de niste oameni "cumsecade"...
duminică, 16 octombrie 2011
condusi de basme
Nu stiu daca am mai scris despre asta, dar modul in care SUA isi conduce atat poporul cat si lumea intreaga e foarte simplu: minciuna si manipulare. Ei pur si simplu nu ascund adevarul ci ii dau atatea variante incat nu o mai gasesti pe cea adevarata... Gen: - credeti in extrateresti? cateva filmari ultrasecrete (neclare) - cu 2-3 maimutoi verzi cu ochi mari s-au scapat pe piata... cateva balbaieli oficiale ba exista extraterestii, ba nu exista si gata... Apoi orice experiment pe proprii cetateni ai SUA poate fi pus in practica fara nici o problema cu tactica: rapiti de extraterestri. Ce sa stie americanii daca atunci cand se ia curentul ei suna la 911 ca sunt niste luminite ciudate pe cer (stelele)?!?!
Bine ca pana si ei(extraterestii) nu au autostrada decat acolo... in SUA...
Bine ca pana si ei(extraterestii) nu au autostrada decat acolo... in SUA...
alcoolul
Nici nu e de mirare ca unii care beau seara de seara la carciuma in sat apar apoi la stirile de la ora 17.00 ca si-au omorat rudele si prietenii din motive greu de inteles. Bautura care se fabrica in Romania la negru are acelasi efect ca si etnobotanibicele...
Cu creierul si tot sangele inecat la propriu de alcool etilic sau lichid de spalat parbrizul e lesne de inteles de ce cutitul si toporul zboara prin orice bodega.
Cu creierul si tot sangele inecat la propriu de alcool etilic sau lichid de spalat parbrizul e lesne de inteles de ce cutitul si toporul zboara prin orice bodega.
made in China
Nu stiu cati au observat! Poate doar o parte, poate toti, dar un lucru e cert pe ce nu scrie: fabricat in China... e doar ansamblat in Europa. Ma refer la orice: haine, incaltaminte, electronice si electrocasnice! Cel putin tarile din estul Europei sunt absolut invadate; probabil si cele din vest tinand cont ca marci ca Volvo (Suedia), Philips (Olanda), Addax Petroleum (Elvetia), Transneft (Rusia), OSE (Grecia) sunt ajutate sau cumparate de China...
Mai crede cineva ca nu China e pe primul loc in lume, economic vorbind?
Mai crede cineva ca nu China e pe primul loc in lume, economic vorbind?
miercuri, 12 octombrie 2011
impozite pentru boieri
"Potrivit Bancii Mondiale, in tara noastra este mai greu sa faci afaceri decat in Botswana, Azerbaijan sau Tunisia. Suntem in aceasi liga cu Rwanda, Kazakstanul sau Insulele Vanuatu.
In Romania, o firma trebuie sa plateasca 113 taxe in fiecare an. Numai pentru contributiile sociale, impozitul pe profit si TVA este nevoie de 222 de ore pentru a completa toate documentele si a le depune la ghiseu.
Iar ca sa ridici o cladire ai nevoie de 222 de zile pentru a obtine toate avizele necesare.
In timp ce noi platim taxe de 113 ori pe an, in Bulgaria exista 17. Premierul Emil Boc s-a intalnit astazi cu omologul sau bulgar, dar fiscalitatea n-a fost un subiect pe ordinea de zi, desi din ce in ce mai multe firme romanesti se muta in Bulgaria.
In Romania sunt in vigoare 345 de taxe si impozite. De unele nu va veti lovi decat o data sau de doua ori in viata. Altele trebuie achitate luna de luna."
In acest timp s-a dovedit ca cele mai profitabile afaceri sunt cele cu statul... Adica anumite firme private (TOATE ale familiilor "boierilor" nostri dragi) sunt platite cu bani grei de stat pentru diferite angajamente care in mod normal costa mai nimic... De altfel asta e si motivul pentru care nu facem nici un proiect pe bani europeni. Pentru ca banii europeni trebuie sa fie justificati in timp ce banii contribuabililor ii putem distribui dupa bunul plac.
("...")sursa: stirileprotv.ro
In Romania, o firma trebuie sa plateasca 113 taxe in fiecare an. Numai pentru contributiile sociale, impozitul pe profit si TVA este nevoie de 222 de ore pentru a completa toate documentele si a le depune la ghiseu.
Iar ca sa ridici o cladire ai nevoie de 222 de zile pentru a obtine toate avizele necesare.
In timp ce noi platim taxe de 113 ori pe an, in Bulgaria exista 17. Premierul Emil Boc s-a intalnit astazi cu omologul sau bulgar, dar fiscalitatea n-a fost un subiect pe ordinea de zi, desi din ce in ce mai multe firme romanesti se muta in Bulgaria.
In Romania sunt in vigoare 345 de taxe si impozite. De unele nu va veti lovi decat o data sau de doua ori in viata. Altele trebuie achitate luna de luna."
In acest timp s-a dovedit ca cele mai profitabile afaceri sunt cele cu statul... Adica anumite firme private (TOATE ale familiilor "boierilor" nostri dragi) sunt platite cu bani grei de stat pentru diferite angajamente care in mod normal costa mai nimic... De altfel asta e si motivul pentru care nu facem nici un proiect pe bani europeni. Pentru ca banii europeni trebuie sa fie justificati in timp ce banii contribuabililor ii putem distribui dupa bunul plac.
("...")sursa: stirileprotv.ro
junalismul de doi bani
Jurnalismul din ziua de azi este aglomerat cu analfabeti, femei usoare (coarde), caractere "ieftine", papagali ingamfati, lipitori, pupincuristi si inventatori de cuvinte si expresii care pur si simplu nu exista in nici un dictionar. In caz de necesitate se poate inventa si o situatie sau mai multe care nu au nimic in comun cu adevarul sau realitatea...
Parcul National Apuseni
In Parcul National Apuseni se fura ca-n codru. Zeci de km de padure umfla buzunarele parlamentarilor si senatorilor pe care ii vedem pe la onomasticile sefilor de clan cu care "au copilarit"... Nu va ganditi ca astfel ar creste macar un pic nivelul de trai al localnicilor. Nu, ei traiesc in continuare la limita saraciei. Sunt foarte multe tari din Africa, care au inteles ca pot scoate mai multi bani din turism decat distrugand haotic hectare intregi de padure. Se mai mira cineva ca Romania a pornit pe un drum iremediabil si ca pe zi ce trece tara noastra incepe sa devina zona desertica?! Bani de irigatii nu avem, iar daca taiem in acelasi ritm nici norii nu vor mai veni nici macar pe cale naturala. Ne organizam singuri o moarte sigura, iar daca acesti politicieni se gandesc poate la copiii lor, mai mult ca sigur nu vor sa aiba nepoti pentru ca acestia din urma nu vor avea unde creste!
vineri, 7 octombrie 2011
Rosia Montana... un proiect de toata nemernicia !!!
Adica nu ne ajunge sa distrugem toata zona cu cianuri si alte substante de genul ca trebuie sa ne si multumim cu 6% din banii rezultati?!
Nu mai bine ne ducem noi sa deschidem o mina cu cianuri in Canada(adica acasa la firma care doreste sa deschida proiectul) si sa le dam noi 6% sau chiar 10% ba chiar 50% din banii obtinuti canadienilor???
De ce nu vine cu ideea asta nenea Base care sustine fara nici un interes, binenteles, cu atata ardoare deschiderea minei de la Rosia Montana?!?!?
Acum nu mai ajunge lemnul care pleaca la export... trebuie sa mai deschidem alt "focar de infectie" pentru buzunarele interminabile ale bravilor nostri conducatori. Aceiasi boieri care dintotdeauna au stiut cu ardoare sa suga sangele poporului fara nici o pauza...
Nu mai bine ne ducem noi sa deschidem o mina cu cianuri in Canada(adica acasa la firma care doreste sa deschida proiectul) si sa le dam noi 6% sau chiar 10% ba chiar 50% din banii obtinuti canadienilor???
De ce nu vine cu ideea asta nenea Base care sustine fara nici un interes, binenteles, cu atata ardoare deschiderea minei de la Rosia Montana?!?!?
Acum nu mai ajunge lemnul care pleaca la export... trebuie sa mai deschidem alt "focar de infectie" pentru buzunarele interminabile ale bravilor nostri conducatori. Aceiasi boieri care dintotdeauna au stiut cu ardoare sa suga sangele poporului fara nici o pauza...
"orbul gainilor"...
Multi se intreaba cum de unii nu pot vedea ca prietenii lor sunt pur si simplu indragostiti de ei, dupa felul evident in care se comporta.
Adevarul e ca dupa multe dezamagiri chiar nemeritate e greu sa vezi si chiar ti-e frica sa nu strici o relatie de prietenie pentru o posibila dragoste...
Adevarul e ca dupa multe dezamagiri chiar nemeritate e greu sa vezi si chiar ti-e frica sa nu strici o relatie de prietenie pentru o posibila dragoste...
miercuri, 5 octombrie 2011
Bârlad
Bârlad: Spitalul Beldiman
"Bârlad este un municipiu din judeţul Vaslui, Moldova, România, care la recensământul din 2002 avea o populaţie de 69.066 locuitori.[1] (Numărul de locuitori se referă strict la delimitarea administrativă a municipiului). Până la instaurarea regimului comunist în România a fost reşedinţa judeţului Tutova. În anii 1950, Bârladul devine reşedinţa Regiunii Bârlad, una din cele 15 regiuni care formau Republica Populară Română. La acea dată doar Suceava, Iaşi, Bacău şi Galaţi beneficiau în Moldova, alături de Bârlad, de statutul de oraş regional. Ulterior, Bârladul pierde statutul de reşedinţă de regiune, devenind centrul unui raion din regiunea Iaşi. Reîmpărţirea administrativă a ţării din anii 1960 în judeţe situează oraşul în judeţul Vaslui."
sursa: wikipedia
"Bârlad este un municipiu din judeţul Vaslui, Moldova, România, care la recensământul din 2002 avea o populaţie de 69.066 locuitori.[1] (Numărul de locuitori se referă strict la delimitarea administrativă a municipiului). Până la instaurarea regimului comunist în România a fost reşedinţa judeţului Tutova. În anii 1950, Bârladul devine reşedinţa Regiunii Bârlad, una din cele 15 regiuni care formau Republica Populară Română. La acea dată doar Suceava, Iaşi, Bacău şi Galaţi beneficiau în Moldova, alături de Bârlad, de statutul de oraş regional. Ulterior, Bârladul pierde statutul de reşedinţă de regiune, devenind centrul unui raion din regiunea Iaşi. Reîmpărţirea administrativă a ţării din anii 1960 în judeţe situează oraşul în judeţul Vaslui."
sursa: wikipedia
marți, 4 octombrie 2011
Abonați-vă la:
Postări (Atom)