duminică, 3 aprilie 2011

Biserica te împrumută cu o dobândă de 6%

"Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a înfiinţat o Casă de Ajutor Reciproc a Clericilor şi Mirenilor(CARCM), de unde atât preoţii, cât şi credincioşii, vor putea lua împrumuturi cu o dobândă de 6%, scrie Mediafax.
Până acum, în CARCM s-au înscris 14 persoane, între care şi IPS Teofan. Cei care vor să contracteze un împrumut trebuie să îndeplinească două condiţii: să fie creştin-ortodocşi şi să aibă un venit constant. Primele împrumuturi vor fi date săptămâna viitoare şi vor fi de maximum 5000 lei, spune preotul Grigore Timoftescu, presedintele CARCM.
Totodata, parintele Timoftescu a afirmat că este convins că instituţia va avea multe solicitări de împrumuturi, având în vedere dobânda redusă, dar şi încrederea oamenilor în Biserică."
Va amintiti poate imaginile din filmul: Jesus of Nazareth (1977) sau poate ati citit Biblia. Reactia lui Iisus Hristos atunci cand a ajuns la templu: A daramat tarabele cu bunuri de comert, a imprastiat cutiile cu banii castigati din vanzari, a spart custile pasarilor, a eliberat oile din tarcuri si staule, i-a certat pe negustori pentru locul in care isi desfasurau activitatea...
"Si au intrat Iisus in biserica lui Dumnezeu si au scos pre toti cei ce vindeau si cumparau in biserica, si mesele schimbatorilor de bani le-au rasturnat, si scaunele celor ce vindeau porumbei, Si au zis lor: scris este: casa mea casa de rugaciune se va chema; iar voi o ati facut pre dansa pestera, talharilor. "

Cum poate biserica sa ignore dorinta Lui Iisus Hristos?
Cine ne este noua cap bisericii?
Acum nu mai e vorba ca preotia doar sa le permita negustorilor sa-si vanda obiectele de cult sau de care or fi ele la poarta bisericilor, ci fac ei insisi negustorie?
Cum pot preotii insasi sa ne transforme credinta in comert?
Mai crede cineva ca aceste lucruri vor ramane nepedepsite?
Mai poate Dumnezeu chiar in marea Lui rabdare si dragoste pentru om, sa accepte asa ceva?
Cat de departe poate omul rataci si cu ce masura vom fi nimiciti pentru lacomia noastra?
Ne osandim singuri si ne cerem pedeapsa. Iadul ne cere pe buna dreptate.

Niciun comentariu: