vineri, 30 aprilie 2010

daca nu vin catastrofe naturale le facem noi

Stare de catastrofa naturala! Pata de petrol a ajuns in Louisiana!
Miercuri, autoritatile americane decretasera "starea de catastrofa nationala" odata cu intensificarea masurilor de contracarare a fenomenului.
Din pacate, insa nici balizele instalate in larg, nici "incendierea provocata" a petrolului n-au dat rezultate.
Consecintele acestei catastrofe ecologice sunt sporite de faptul ca mlastinile de pe coasta statului Louisiana constituie un sanctuar pentru fauna, in special pentru pasarile acvatice.
Suprafata totala a petei de petrol este de circa 1.550 de kilometri patrati. Peste 5.000 de barili de petrol pe zi continua sa se deverseze in mare, din putul submarin care alimenta platforma.

Numărul de păsări moarte din cauza poluării cu petrol în Strâmtoarea Kerci, care face legătura între Marea Neagră şi Marea Azov, va continua să crească, a declarat miercuri un expert rus.
Cel puţin 2.000 de tone de combustibil s-au scurs în Strâmtoarea Kerci, după avarierea unui petrolier şi scufundarea altor patru nave, la 11 noiembrie, din cauza unei furtuni. Aceste accidente maritime au provocat moartea a mii de păsări, printre care şi unele din specii pe cale de dispariţie

Un comentariu:

Anonim spunea...

I seldom leave comments on blog, but I have been to this post which was recommended by my friend, lots of valuable details, thanks again.