duminică, 3 aprilie 2011

Biserica te împrumută cu o dobândă de 6%

"Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a înfiinţat o Casă de Ajutor Reciproc a Clericilor şi Mirenilor(CARCM), de unde atât preoţii, cât şi credincioşii, vor putea lua împrumuturi cu o dobândă de 6%, scrie Mediafax.
Până acum, în CARCM s-au înscris 14 persoane, între care şi IPS Teofan. Cei care vor să contracteze un împrumut trebuie să îndeplinească două condiţii: să fie creştin-ortodocşi şi să aibă un venit constant. Primele împrumuturi vor fi date săptămâna viitoare şi vor fi de maximum 5000 lei, spune preotul Grigore Timoftescu, presedintele CARCM.
Totodata, parintele Timoftescu a afirmat că este convins că instituţia va avea multe solicitări de împrumuturi, având în vedere dobânda redusă, dar şi încrederea oamenilor în Biserică."
Va amintiti poate imaginile din filmul: Jesus of Nazareth (1977) sau poate ati citit Biblia. Reactia lui Iisus Hristos atunci cand a ajuns la templu: A daramat tarabele cu bunuri de comert, a imprastiat cutiile cu banii castigati din vanzari, a spart custile pasarilor, a eliberat oile din tarcuri si staule, i-a certat pe negustori pentru locul in care isi desfasurau activitatea...
"Si au intrat Iisus in biserica lui Dumnezeu si au scos pre toti cei ce vindeau si cumparau in biserica, si mesele schimbatorilor de bani le-au rasturnat, si scaunele celor ce vindeau porumbei, Si au zis lor: scris este: casa mea casa de rugaciune se va chema; iar voi o ati facut pre dansa pestera, talharilor. "

Cum poate biserica sa ignore dorinta Lui Iisus Hristos?
Cine ne este noua cap bisericii?
Acum nu mai e vorba ca preotia doar sa le permita negustorilor sa-si vanda obiectele de cult sau de care or fi ele la poarta bisericilor, ci fac ei insisi negustorie?
Cum pot preotii insasi sa ne transforme credinta in comert?
Mai crede cineva ca aceste lucruri vor ramane nepedepsite?
Mai poate Dumnezeu chiar in marea Lui rabdare si dragoste pentru om, sa accepte asa ceva?
Cat de departe poate omul rataci si cu ce masura vom fi nimiciti pentru lacomia noastra?
Ne osandim singuri si ne cerem pedeapsa. Iadul ne cere pe buna dreptate.

...„prosti, dar multi”...


Intr-o lume dirijata de vot o astfel de masa de oameni are o putere inimaginabila. Tocmai acesti oameni sunt publicul tinta pentru marii manipulatori.
Cine nu isi foloseste capul isi merita soarta...
si nu va fi nicicum una usoara.

sâmbătă, 2 aprilie 2011

romanii au talent - o noua dezamagire: tipic romanesc

Sa pui la gramada cei mai putin talentati si sa bagi la un loc pe cei foarte talentati mi se pare un aranjament mediocru. Ne intoarcem la vechile obiceiuri de a strica intr-un fel sau altul tot ce incepe frumos. Cel mai mare talent al romanilor este sa strice orice incepe bine. Adevarul e ca mass-media romaneasca nu se poate ridica din mocirla si mediocritatea in care se afla toate domeniile romanesti politica, sport, afaceri, sanatate, armata, politie, justitie, invatamant... Totul se scufunda sub auspiciul acelorasi aranjamente de culise in care unii se cred destepti si jmecheri doar pentru ca au posibilitatea de a face o simpla alegere. Aroganta si supraaprecierea de sine, cu care unii isi bat joc de talentul si munca altora ii face pe primii pasibili de pedepse nebanuite. Bucurati-va de puterea unei decizii, dar nu va mirati ca nu inceteaza sa va mearga prost pe toate celelalte planuri.

vineri, 1 aprilie 2011

romanii au talent - Trupa Ballance

Vezi mai multe pe Romanii au talent

romanii au talent - Iustin Narcis Ianau

Vezi mai multe pe Romanii au talent

spital de Romania

In Romania spitalele se curata... la propriu. Pentru a scurta drumul dezastrului Ministerul pur si simplu le desfiinteaza. A, pardon, vom avea azile pentru batrani. Vorba sa fie, alti bani alta distractie... In niste cladiri aproape dezafectate vom inghesui niste amarati de batrani care vor manca... inca nu se stie ce, pentru ca legumele sunt scumpe, carnea nu mai vorbim, poate sa plantam niste meri sau ceva in curtile fostelor spitale.
Se va mai construi ceva? la spitale ma refer; probabil vom avea doar spitale particulare pentru cei care au o situatie financiara buna, iar restul se vor ingramadi in cele 30-40 de spitale judetene care or mai fi ramas din 400 cate aveam inainte de desfiintare. Bune rele cum erau macar le mai aveam.
Deci oricand se poate mai rau, desi uneori pare imposibil. Adevarul e ca daca scapi de spitale scapi si de batrani si de pensii, scapi de oamenii bolnavi, raman doar oamenii puternici cu un organism de fier si astfel facem si o selectie naturala ca in lumea animalelor in care ne reintoarcem si unde ne gasim in momentul actual.
Mai avem o solutie de avarie: sa emigram cu totii...