joi, 11 aprilie 2013

TERORISM - Definitie

Terorismul este cuvantul prin care tarile puternice isi justifica crimele impotriva altor tari sau zone sarace, prin modul de viata al cetatenilor lor, dar cu resurse gen petrol, gaze naturale, aur, diamante.
Astfel de tari sunt si:
- SUA care justifica necesitatea unui razboi la fiecare 10 ani printr-un filmulet cu multe trucaje facut la Hollywood si distribuit de media ca adevar absolut...

- Rusia care justica epurarea cecenilor...

- Israel care justifica crimele in masa impotriva palestinienilor...

Gaza este practic o mică fâşie de pâmânt de doar 360 km pătraţi (41 km lungime şi 6-12 km lățime), parte a Palestinei istorice în sudul coastei de est a Mării Mediterane, care conform înțelegerilor ce au urmat acordurilor de la Oslo este alături de o mare parte a Cisiordaniei una din cele două componente teritoriale ale entității statale aflate sub administrația de jure a Autorității Palestiniene. În acest teritoriu îngust trăiesc în jur de 1.600.000 de palestinieni, majoritatea refugiaţi şi urmaşi ai acestora, nevoiţi să-şi părăsească pământurile natale din cauza ocupaţiei israeliene.
Blocada israeliană a avut un impact negativ asupra ocupării forței de muncă, aducând rata șomajului la peste 45 de procente, suspendând peste 90 la sută din activitatea industrială. Astfel în prezent circa 80 de procente din totalul populaţiei depinde de ajutorul umanitar din străinătate. Declararea drept “entitate ostilă” a Fâșiei Gaza de către Israel a însemnat tăierea parțială a furnizării de energie electrică, combustibil, bunuri și apă. Din cauza acestor abuzuri, cardinalul Renato Martino, președintele consilului pontifical pentru justiție și pace al Vaticanului și observatorul permanent al statului papal la ONU, a făcut referire la Fâșia Gaza ca la un gigant „lagăr de concentrare”. Sursa: FrontPress.ro

De asemenea, terorismul este folosit pentru a limita si restrange drepturile propriilor cetateni, pentru a-i putea reduce la stadiul de "dobitoc ce munceste, nu gandeste"!!!

Niciun comentariu: