duminică, 24 februarie 2013

Steaua - ca de fiecare data...


"Asa ceva chiar că nu s-a mai văzut. Ajax a avut toţi cei 11 jucători pe linia porţii! Rusescu a încercat să înscrie, dar un fundaş al oaspeţilor a respins în corner şi românii au ratat o bună oportunitate.", noteaza publicatia maghiară Sport 24, care apoi deplânge soarta Ajaxului, formaţie care pleca la adăpostul unui rezultat confortabil, dar a ratat şansa de a câştiga trofeul pe teren propriu: "Rezultatul de joi, din Europa League, dintre Steaua şi Ajax, a fost unul extrem de surprinzător. Visul s-a transformat în coşmar pentru olandezi, care învinseseră cu 2-0 în tur. Golurile lui Latovlevici şi Chiricheş au trimis partida în prelungiri, unde nu s-a marcat, iar la penalty-uri Steaua s-a impus. "Lăncierii" se pot considera frustraţi după acest rezultat, mai ales că finala competiţiei se va juca pe Amsterdam ArenA."

"Tata Reghe, nu ştiu... dar nu simt nimic. Parcă nu sunt în apele mele, parcă nu am aşa... nicio tragere de inimă", i-a spus Becali lui Reghe înaintea meciului. Răspunsul antrenorului a avut darul să îl uimească pe patron: "Lasă, nea Gigi, că te fac eu fericit în seara asta!".
Uimit de replica venită din cealaltă parte a firului, Becali ar fi avut o pauză care a trădat neîncrederea. "Bine, mă, Reghe, dar cine eşti tu? Sfântul Gheorghe?" Răspunsul antrenorului l-a lăsat încă o dată pe Becali fără replică şi a avut darul unui boom de încredere chiar cu câteva clipe înaintea meciului: "Nu, sunt duhul lui", a spus tehnicianul.

Pe banca de rezerve, unul dintre managerii Stelei îi bătea obrazul antrenorului Frank de Boer. Adi Popa era căzut pe teren, era minutul 83, iar olandezii se prefaceau că nu-l văd. Din tribune, 40 de mii de voci cântau la unison. Uitaseră de frigul din februarie, de serviciul care începe la opt dimineaţa. Printre ei, 5 mii de copii şi-au făcut mai devreme temele, şi-au pus la gât un fular cu Steaua şi au sperat într-o minune, de genul celor unice în viaţă. În 2005, când Steaua elimina Valencia, ei erau sugari, în cel mai fericit caz, dar de acum încolo vor avea propriile amintiri. O calificare după miezul nopţii e capabilă să nască o nouă generaţie de fani.
Bilete la meci s-au găsit şi cu un sfert de oră înainte de fluierul de start, asta spre dezamăgirea conducătorilor care se aşteptau să facă milioane din vânzarea lor, nu doar 800.000 de euro. În şansa Stelei s-a crezut doar după minutul 39. Până atunci, casele de pariuri şi suporterii vedeau echipa lui Reghecampf completând o simplă formalitate: un retur, apoi urma Ajax - Chelsea. S-a terminat cu 1.500 de oameni la Universitate, loc în care în ultimii ani s-au mai strâns doar contestatarii partidelor politice aflate la putere. Acum, totul a fost gratis. "Sunt fericit şi mă simt bine" a sunat bine până spre dimineaţă, deşi a fost frig. Pe 7 martie, după turul cu Chelsea, la Bucureşti va fi mai cald.

Alina Dumitru
Pulsul din timpul meciului: Ridicat, ridicat de tot!
Jucătorul preferat: Au fost toţi pentru unul şi unul pentru toţi. Nu pot să îi diferenţiez.
Faza preferată: Golul lui Chiricheş, unul superb şi multaşteptat.
Când a fost sigură de calificare: Când a apărat Tătăruşanu penalty‑ul. A fost ziua lui, cu siguranţă!
Şansele cu Chelsea: Nu mă mai pronunţ. Nici cu Ajax nu credea nimeni în calificare. Totul depinde de ei.

Ilie Năstase
Pulsul din timpul meciului: Foarte mare. Am stat toţi cu emoţii, mai ales înainte de prelungiri.
Jucătorul preferat: Toţi. Au fost o echipă.
Faza preferată: Golul lui Chiricheş.
Când a fost sigur de calificare: Niciodată. Puteau da olandezii un gol şi să se ducă totul. M-am temut tot timpul.
Şansele cu Chelsea: Nu ştiu. Trebuie să jucăm. Pot exista miracole, e sport, se poate întâmpla orice.

Dan Bitman
Pulsul din timpul meciului: Cred că undeva între 120 şi 160.
Jucătorul preferat: Chipciu. Mi-a demonstrat că e singurul care valorează 15 milioane de euro.
Faza preferată: Golul lui Chiricheş. Nici nu mai contează că nu o să mai dea nici din 100 de încercări în poartă.
Când a fost sigur de calificare: La 2-0 ştiam că ne vom califica la penalty-uri.
Şansele cu Chelsea: La fel ca şi cu Ajax. De ei depinde.

Mihai Georgescu (Miţă) - Bere Gratis
Pulsul din timpul meciului: Nu l-am luat, dar era mare de tot.
Jucătorul preferat: Chiricheş. Dar şi Adi Popa. Au fost amândoi la fel de buni.
Faza preferată: Când a apărat Tătăruşanu penalty-ul. L-au blamat toţi pentru gafele pe care le-a făcut, iar ieri i-a pus Dumnezeu în sac.
Când a fost sigur de calificare: Când am ajuns la penalty-uri. Mi-am zis «Doamne, ajută-l prin Sfântul Ciprian pe Tătăruşanu să apere!»
Şansele cu Chelsea: Nu ne calificăm mai departe, diferenţa de valoare e prea mare. Ieşim cu fruntea sus însă.


sursa: prosport.ro

Niciun comentariu: