luni, 29 martie 2010

Terorism?! Din partea cui ???

Rusia urmeaza exemplul SUA si isi satisface propriile nevoi.
Daca mai aveati vreun dubiu ca nu interesul si mai exact banul dicteaza politica in orice tara din lume va sfatuiesc sa cititi cartea: "Rusia lui Putin" de Anna Politkovskaia. O sa va intrebati oare de ce a murit foarte repede autoarea cartii dupa aparitia cartii respective? Foarte simplu pentru ca a scris niste adevaruri dureroase. SUA avea nevoie de Afganistan si Irak si a inventat atacurile de la World Trade Center, Rusia avea nevoie de Cecenia si a inventat atacurile de la o scoala de copii din Osetia de nord. Va mira? Pare ceva de domeniul SF? Asa e, dar ca orice carte a lui Jules Verne isi are radacinile in realitatea vietilor noastre de zi cu zi.

-Anna Ştefanovna Politkovskaia, în rusă Анна Степановна Политковская, Anna Stefanovna Politkovskaia, (n. 20 august 1958, New York - d. 7 octombrie 2006, Moscova) a fost o scriitoare şi jurnalistă din Rusia, militantă pentru respectarea drepturilor omului, cunoscută pentru poziţia ei critică faţă de politica dusă de Kremlin în Cecenia. S-a numărat printre cei mai proeminenţi opozanţi ai regimului Vladimir Putin. A fost asasinată în faţa locuinţei sale pe 7 octombrie 2006.-
(sursa -wikipedia-)

Ca o "coincidenta" (daca mai crede cineva in asa ceva):
Vladimir Vladimirovici Putin (în rusă: Влади́мир Влади́мирович Пу́тин, n. 7 octombrie 1952, Leningrad, URSS, astăzi Sankt Petersburg, Rusia) este un om politic rus, a fost al doilea preşedinte al Federaţiei Ruse în era post-comunista, iar în prezent este prim-ministrul acestei Federaţii. El a devenit preşedinte interimar al Rusiei la data de 31 decembrie 1999, dupa ce preşedintele Boris Elţîn îşi dăduse demisia, iar apoi el a câştigat alegerile prezidenţiale din anul 2000. În 2004, el a fost reales pentru un al doilea mandat, care a durat până in 7 mai 2008.
Din cauza limitei prevazute de Constituţie, Putin nu a mai putu candida pentru pentru un al treilea mandat prezidenţial consecutiv. După victoria succesorului sprijinit de el, Dmitri Medvedev, în alegerile prezidenţiale din 2008, Putin a fost numit de acesta prim-ministru al Rusiei. Putin ocupă această funcţie începând din 8 mai 2008.

Niciun comentariu: