"O primăriţă curajoasă din Mexic s-a sacrificat pentru a-şi salva copilul. A fost răpită de o bandă de mafioţi, torturată şi executată.
Dr. Maria Santos Gorrostieta a fost înjunghiată, bătută şi arsă. Ea a înfruntat cartelurile traficantilor de droguri, care au mai încercat de două ori s-o omoare, dar a supravieţuit. A fost răpită în plină zi de sub ochii fetiţei sale înspăimântată. Primăriţa lasă în urmă trei copii.
Femeia, fosta primăriţă din Tiquicheo, o localitate la vest de Ciudad de Mexico, a fost răpită şi ucisă de un cartel de traficanti si a fost chinuită vreme de opt zile înainte de a fi executată, relatează Daily Mail. Marti, cadavrul ei a fost găsit la marginea drumului.
Ea supravieţuise încercărilor anterioare de asasinat. La 12 noiembrie, însă, a fost prinsă într-o ambuscadă în timp ce ducea copiii la şcoala din Morelia. Femeia, în vârstă de 36 de ani, a fost smulsă din autoturism de răpitori, conform martorilor oculari, relatează ziarul El Universal. Martorii au spus că Dr. Maria Santos implora să-i fie cruţat copilul şi, în schimb, a urcat de bună voie în maşina răpitorilor. În săptămâna care a urmat, întreaga familie a aşteptat cu înfrigurare lângă telefon, sperând ca răpitorii să vină cu o cerere de răscumpărare. Trupul ei neînsufleţit poartă urmele torturii: a fost înjunghiată, arsă, bătută, cu încheieturile de la mâini şi gleznele zdrobite.
O veritabilă eroină a secolului XXI, ea a lăsat în urmă două fiice, un fiu şi un soţ. Dr. Maria Santos a fost aleasă să conducă primăria din Tiquicheo în 2008. În urmă cu un an însă i-a fost retrasă echipa de securitate care o păzea şi din ianuarie nu a mai avut nici o escortă de poliţie. Aproape imediat au început să curgă ameninţările cu moartea. Prima tentativă de asasinat a avut loc în octombrie 2009, atunci când maşina în care era cu primul său soţ a fost ţintită de focuri de armă."
sursa: businessmagazin.ro
"...aş fi renunţat la responsabilităţi şi la slujba mea de primar. Dar nu azi. Nu este posibil să mă predau când am trei copii, pe care i-am educat prin puterea exemplului"
Dr. Maria Santos Gorrostieta
Soarele aduce pe cerul tău Iubirea, Lumina se revarsă pe chipul tău frumos, dar nu ai Energie, Neantul te cuprinde şi Timpul parcă trece tot greu şi dureros, când Ziua Infinită ţi-aduce amintirea, Originea din Suflet te cheamă furtunos... să nu renunţi...
vineri, 30 noiembrie 2012
miercuri, 28 noiembrie 2012
cel mai rapid tren din lume
"Unul dintre operatorii de transport pe cale ferata din Japonia a prezentat in premiera cel mai rapid tren din lume care leviteaza in gara din Tokyo in urma cu cateva zile. Prototipul poate atinge o viteza constanta de deplasare de 500 de km pe ora si are o capacitate totala de 350 de persoane, impartiti in 5 vagoane. Trenul foloseste tehnologia maglev, adica leviteaza deasupra pamantului cu ajutorul unor magneti foarte puternici. Nu este pentru prima data cand japonezii inregistreaza acest record. In prezent trenurile care circula intre capitala Tokyo si Oshaka ating viteze de deplasare de pana la 400 de km/h. Japonia s-a angajat sa reduca pana in 2045 numarul de curse aeriene interne din motive de poluare, iar aceasta varianta de deplasare foarte rapida, cu ajutorul trenurilor de mare viteza care folosesc tehnologia maglev sunt cea mai buna alternativa.
Levitatia magnetica, sau mai pe scurt spus "maglev", este folosita in Japonia de cativa ani. Pana in acest moment tot japonezii erau cei care se mandreau cu cel mai rapid tren din lume, dar dar acesta nu depasea 400 de km/h."
sursa: stirileprotv.ro
"Francezii si japonezii se bat in trenuri ultrarapide: TGV, respectiv Maglev. Diferenta dintre „monstrul“ SNCF-ului (Société Nationale des Chemins de Fer) si cel al asiaticilor este ca al doilea, dupa cum o sugereaza si numele, se urneste folosind principiul levitatiei magnetice, pe cand bolidul feroviar francez a ramas fidel rotilor pe sine. Train á grande vitesse (TGV) si-a batut in urma cu o luna recordul propriu de viteza, ajungand la borna 574,8 km/h. Momentul, transmis live de catre posturile internationale de stiri, a fost perceput ca unul pur comercial (si a asa s-a si vrut), in prezent trenul nedepasind, in conditii normale, 320 km/h. Insa viteza maxima atinsa va ajunge in scurt timp un standard obisnuit la francezi, datorita unui terasament inovator si unor linii noi de cale ferata, special proiectate si construite pentru TGV. LGV-urile (lignes a grande vitesse) vor descrie curbe largi care vor permite trenului sa circule cu o viteza mult mai mare decat in prezent. Motoarele puternice, declivitatile aproape insesizabile, articulatiile extrem de flexibile si dotarea video din cabina de control (caci nu se poate numi locomotiva) sunt complementare atributelor tehnologice care confera TGV-ului onoarea de a fi cel mai rapid tren din lume. Inspirati de designul si ingineria franceze, sud-coreenii si spaniolii au lansat si ei masinarii similare, numite KTX, respectiv AVE. Insa pana ce aceste clone vor atinge performantele originalului va mai trece vreme. „Sagetile“ TGV sunt construite si puse pe sine de doi producatori cu vechime in industria grea, Alstom si Bombardier, ambii de referinta. Majoritatea trenurilor au misiunea de a transporta pasageri, doar cateva indeplinind sarcini de curierat, intre Paris si Lyon (singura ruta postala alocata TGV-urilor). Ideea francezilor de a crea un tren rapid s-a nascut in 1960, dupa demararea constructiilor Shinkanse-ului japonez – inaugurat patru ani mai tarziu. In acele vremuri, confratii nostri latini investeau bani cu lopata in cercetare, mai ales in domeniul ambarcatiunilor-amfibii (hovercraft) si in cel al levitatiei magnetice. Initial, acronimul TGV ar fi insemnat „tres grande vitesse“ – viteza foarte mare – sau „turbine grande vitesse“ – sintagma sugerata de mecanismul de propulsie. Bazat pe turbine hibride (combustibil si electricitate), acesta a fost preferat din ratiuni tehnice (ergonomie, raport putere-gabarit si, desigur, viteza). Prototipul s-a intitulat TGV 001 si a fost singurul de acest fel, guvernul francez abandonand proiectul in urma crizei de petrol din 1973. Din acel moment, viitorul TGV-urilor avea sa fie tributar unei surse conventionale si unice in acelasi timp – electricitatea, generata de noile statii nucleare franceze.
Insa 001 nu a fost nicidecum un experiment ratat, el constituind calapodul pentru trenurile care ruleaza astazi cu viteze de sute de kilometri pe ora. S-au pastrat de la el designul modern si numeroase device-uri hi-tech. In plus, in 1974, francezii au adus imbunatatiri primului TGV si astfel a aparut cea dintai varianta a trenului de astazi, pe nume Zebulon. Desi au pastrat infatisarea prototipului, la noul model inginerii au pozitionat mai bine motoarele, intarind suspensiile si adaugand elemente active de siguranta la franare. Anularea celor doua locomotive prin montarea de motoare la fiecare vagon a degrevat trenul de mai bine de trei tone greutate, fapt ce a inlesnit atingerea unor viteze superioare. Inainte de a fi dat in folosinta, Zebulon a parcurs nu mai putin de 1.000.000 de kilometri in perioada de testare. Din 1976, anul aprobarii dezideratului TGV, au inceput constructiile la prima linie (LN1 – Ligne Nouvelle 1), care avea sa reduca timpul de calatorie intre Paris si Lyon. Pe 27 septembrie 1981, s-au validat primele bilete pentru aceasta ruta. In 1994, LGV-urile aveau sa lege Regatul Unit al Marii Britanii (Londra) de Europa, prin Eurotunelul creat special pentru TGV – tunel construit dupa standarde comune atat francezilor, cat si britanicilor. Din noiembrie 2007, gratie unei alte linii de cale ferata, britanicii vor ajunge cu TGV-ul la Bruxelles in numai doua ore, iar la Paris in doua ore si un sfert.
Oricum, palmaresul de pana astazi al TGV-ului este impresionant. Primul record mondial de viteza, stabilit in 1990 (515,3 km/h), a fost doborat in aprilie acest an (574,8 km/h) pe ruta LGV Est. Cu un an in urma, senzationalul train á grande vitesse a fost incununat de Uniunea Europeana cu titlul de cel mai rapid mijloc de transport terestru comercial din lume, gratie vitezei sale medii, de 263,3 km/h, pe traseul Lyon – St. Exupéry – Aix-en-Provence. De asemenea, un tren TGV Eurostar a batut recordul de distanta parcursa fara oprire la 17 mai 2006, in timpul deplasarii echipei care a filmat Codul lui Da Vinci de la Londra la Cannes. Cei 1.421 de kilometri au fost strabatuti in doar 7 ore si 25 de minute. Performanta anterioara data din 2001, cand distanta dintre Calais si Marsilia (1.067 km) fusese parcursa de un TGV Duplex in 3 ore si 29 minute, cu ocazia darii in folosinta a LGV Méditerranée. O alta data de referinta pentru istoria bolidului este 28 noiembrie 2003, cand la bordul TGV-ului a urcat calatorul cu numarul 1 miliard, o cifra totusi de cinci ori mai mica decat cea inregistrata de concurentul japonez, Shinkansen, in anul 2000. La ora actuala, TGV-ul insumeaza doua sute de opriri in Franta si pe rutele externe. Liniile ferate initiale fusesera proiectate sa sustina o viteza de croaziera de 200 km/h. Sinele din prezent sunt tranzitate de 25 de kilowati la o frecventa de 50 Hz AC si au fost „baricadate“ cu garduri de siguranta care fac imposibil traficul pietonal la nivelul caii ferate. Aceste linii electrificate permit viteze naucitoare, de pana la 320 km/h, iar LGV-urile la care se lucreaza astazi vor ridica stacheta la 500 km/h. In plus, TGV-urile pot rula si pe sine conventionale, ecartamentul fiind identic, numai ca viteza maxima ajunge la cel mult 220 km/h. Din acest ultim motiv, TGV-urile sunt superioare trenurilor maglev, primele putand sa opreasca si in statiile intravilane (Paris, Lyon si Dijon).
O preocupare fundamentala a designerilor francezi a reprezentat-o in permanenta designul exterior al trenului. Aspectul fusiform si fantele laterale, care unui ochi neavizat ii par doar bricolaje, au un scop bine precizat, sporind calitatea aerodinamica a „sagetii“. Totodata, designul fundamentat pe articulatii foarte mobile elimina riscul ranirii pasagerilor in caz de deraiere. Nici interiorul nu face exceptie de la performanta, incepand cu scaunele ultraconfortabile si terminand cu alte dotari de lux: bar, restaurant, conexiune la internet si stewarzi. Accesul in TGV se face la nivelul solului, iar rampele pentru persoanele cu handicap sunt prezente la toate intrarile.
In momentul de fata, SNCF-ul opereaza 400 de trenuri interne de mare viteza, provenite din cele sapte modele existente (Atlantique, Réseau, Eurostar, Sud-Est, Duplex, Thalys si POS). Cartografiate in toate cele patru zari ale Frantei, LGV-urile insumeaza distante de 1.200 km. Alte patru tronsoane sunt in stadiu de proiect. Cum fiecare produs isi are ciclul sau de viata, SNCF si Alstom lucreaza deja la noi tehnologii in domeniul transportului la viteze „supersonice“. Pe „bancul de lucru“ se afla AGV (automotrice á grande vitesse). Noua „jucarie“ a francezilor se va diferentia de TGV printr-un sistem inovator de repartizare a sarcinilor de tractiune la fiecare vagon in parte. Costurile de productie nu „au voie“ sa le depaseasca pe cele ale TGV-ului, iar elementele de siguranta activa si pasiva trebuie sa fie calitativ superioare. Viteza AGV-ului va depasi constant 550 km/h. Desi nu aduce prejudicii in sine, TGV-ul are parte si de contestatari, militanti care, cu cincisprezece ani in urma, s-au opus vehement realizarii „puntii“ dintre Paris si Lyon. Ecologistii in cauza sustin si astazi ca la constructia unei LGV sunt folosite cantitati uriase de materiale poluante, care dauneaza grav mediului inconjurator. In replica, inginerii constructori francezi spun ca liniile pe care vor rula AGV-urile vor fi construite cu ajutorul unor tehnologii tot mai prietenoase ecologic."
sursa: descopera.ro
Levitatia magnetica, sau mai pe scurt spus "maglev", este folosita in Japonia de cativa ani. Pana in acest moment tot japonezii erau cei care se mandreau cu cel mai rapid tren din lume, dar dar acesta nu depasea 400 de km/h."
sursa: stirileprotv.ro
"Francezii si japonezii se bat in trenuri ultrarapide: TGV, respectiv Maglev. Diferenta dintre „monstrul“ SNCF-ului (Société Nationale des Chemins de Fer) si cel al asiaticilor este ca al doilea, dupa cum o sugereaza si numele, se urneste folosind principiul levitatiei magnetice, pe cand bolidul feroviar francez a ramas fidel rotilor pe sine. Train á grande vitesse (TGV) si-a batut in urma cu o luna recordul propriu de viteza, ajungand la borna 574,8 km/h. Momentul, transmis live de catre posturile internationale de stiri, a fost perceput ca unul pur comercial (si a asa s-a si vrut), in prezent trenul nedepasind, in conditii normale, 320 km/h. Insa viteza maxima atinsa va ajunge in scurt timp un standard obisnuit la francezi, datorita unui terasament inovator si unor linii noi de cale ferata, special proiectate si construite pentru TGV. LGV-urile (lignes a grande vitesse) vor descrie curbe largi care vor permite trenului sa circule cu o viteza mult mai mare decat in prezent. Motoarele puternice, declivitatile aproape insesizabile, articulatiile extrem de flexibile si dotarea video din cabina de control (caci nu se poate numi locomotiva) sunt complementare atributelor tehnologice care confera TGV-ului onoarea de a fi cel mai rapid tren din lume. Inspirati de designul si ingineria franceze, sud-coreenii si spaniolii au lansat si ei masinarii similare, numite KTX, respectiv AVE. Insa pana ce aceste clone vor atinge performantele originalului va mai trece vreme. „Sagetile“ TGV sunt construite si puse pe sine de doi producatori cu vechime in industria grea, Alstom si Bombardier, ambii de referinta. Majoritatea trenurilor au misiunea de a transporta pasageri, doar cateva indeplinind sarcini de curierat, intre Paris si Lyon (singura ruta postala alocata TGV-urilor). Ideea francezilor de a crea un tren rapid s-a nascut in 1960, dupa demararea constructiilor Shinkanse-ului japonez – inaugurat patru ani mai tarziu. In acele vremuri, confratii nostri latini investeau bani cu lopata in cercetare, mai ales in domeniul ambarcatiunilor-amfibii (hovercraft) si in cel al levitatiei magnetice. Initial, acronimul TGV ar fi insemnat „tres grande vitesse“ – viteza foarte mare – sau „turbine grande vitesse“ – sintagma sugerata de mecanismul de propulsie. Bazat pe turbine hibride (combustibil si electricitate), acesta a fost preferat din ratiuni tehnice (ergonomie, raport putere-gabarit si, desigur, viteza). Prototipul s-a intitulat TGV 001 si a fost singurul de acest fel, guvernul francez abandonand proiectul in urma crizei de petrol din 1973. Din acel moment, viitorul TGV-urilor avea sa fie tributar unei surse conventionale si unice in acelasi timp – electricitatea, generata de noile statii nucleare franceze.
Insa 001 nu a fost nicidecum un experiment ratat, el constituind calapodul pentru trenurile care ruleaza astazi cu viteze de sute de kilometri pe ora. S-au pastrat de la el designul modern si numeroase device-uri hi-tech. In plus, in 1974, francezii au adus imbunatatiri primului TGV si astfel a aparut cea dintai varianta a trenului de astazi, pe nume Zebulon. Desi au pastrat infatisarea prototipului, la noul model inginerii au pozitionat mai bine motoarele, intarind suspensiile si adaugand elemente active de siguranta la franare. Anularea celor doua locomotive prin montarea de motoare la fiecare vagon a degrevat trenul de mai bine de trei tone greutate, fapt ce a inlesnit atingerea unor viteze superioare. Inainte de a fi dat in folosinta, Zebulon a parcurs nu mai putin de 1.000.000 de kilometri in perioada de testare. Din 1976, anul aprobarii dezideratului TGV, au inceput constructiile la prima linie (LN1 – Ligne Nouvelle 1), care avea sa reduca timpul de calatorie intre Paris si Lyon. Pe 27 septembrie 1981, s-au validat primele bilete pentru aceasta ruta. In 1994, LGV-urile aveau sa lege Regatul Unit al Marii Britanii (Londra) de Europa, prin Eurotunelul creat special pentru TGV – tunel construit dupa standarde comune atat francezilor, cat si britanicilor. Din noiembrie 2007, gratie unei alte linii de cale ferata, britanicii vor ajunge cu TGV-ul la Bruxelles in numai doua ore, iar la Paris in doua ore si un sfert.
Oricum, palmaresul de pana astazi al TGV-ului este impresionant. Primul record mondial de viteza, stabilit in 1990 (515,3 km/h), a fost doborat in aprilie acest an (574,8 km/h) pe ruta LGV Est. Cu un an in urma, senzationalul train á grande vitesse a fost incununat de Uniunea Europeana cu titlul de cel mai rapid mijloc de transport terestru comercial din lume, gratie vitezei sale medii, de 263,3 km/h, pe traseul Lyon – St. Exupéry – Aix-en-Provence. De asemenea, un tren TGV Eurostar a batut recordul de distanta parcursa fara oprire la 17 mai 2006, in timpul deplasarii echipei care a filmat Codul lui Da Vinci de la Londra la Cannes. Cei 1.421 de kilometri au fost strabatuti in doar 7 ore si 25 de minute. Performanta anterioara data din 2001, cand distanta dintre Calais si Marsilia (1.067 km) fusese parcursa de un TGV Duplex in 3 ore si 29 minute, cu ocazia darii in folosinta a LGV Méditerranée. O alta data de referinta pentru istoria bolidului este 28 noiembrie 2003, cand la bordul TGV-ului a urcat calatorul cu numarul 1 miliard, o cifra totusi de cinci ori mai mica decat cea inregistrata de concurentul japonez, Shinkansen, in anul 2000. La ora actuala, TGV-ul insumeaza doua sute de opriri in Franta si pe rutele externe. Liniile ferate initiale fusesera proiectate sa sustina o viteza de croaziera de 200 km/h. Sinele din prezent sunt tranzitate de 25 de kilowati la o frecventa de 50 Hz AC si au fost „baricadate“ cu garduri de siguranta care fac imposibil traficul pietonal la nivelul caii ferate. Aceste linii electrificate permit viteze naucitoare, de pana la 320 km/h, iar LGV-urile la care se lucreaza astazi vor ridica stacheta la 500 km/h. In plus, TGV-urile pot rula si pe sine conventionale, ecartamentul fiind identic, numai ca viteza maxima ajunge la cel mult 220 km/h. Din acest ultim motiv, TGV-urile sunt superioare trenurilor maglev, primele putand sa opreasca si in statiile intravilane (Paris, Lyon si Dijon).
O preocupare fundamentala a designerilor francezi a reprezentat-o in permanenta designul exterior al trenului. Aspectul fusiform si fantele laterale, care unui ochi neavizat ii par doar bricolaje, au un scop bine precizat, sporind calitatea aerodinamica a „sagetii“. Totodata, designul fundamentat pe articulatii foarte mobile elimina riscul ranirii pasagerilor in caz de deraiere. Nici interiorul nu face exceptie de la performanta, incepand cu scaunele ultraconfortabile si terminand cu alte dotari de lux: bar, restaurant, conexiune la internet si stewarzi. Accesul in TGV se face la nivelul solului, iar rampele pentru persoanele cu handicap sunt prezente la toate intrarile.
In momentul de fata, SNCF-ul opereaza 400 de trenuri interne de mare viteza, provenite din cele sapte modele existente (Atlantique, Réseau, Eurostar, Sud-Est, Duplex, Thalys si POS). Cartografiate in toate cele patru zari ale Frantei, LGV-urile insumeaza distante de 1.200 km. Alte patru tronsoane sunt in stadiu de proiect. Cum fiecare produs isi are ciclul sau de viata, SNCF si Alstom lucreaza deja la noi tehnologii in domeniul transportului la viteze „supersonice“. Pe „bancul de lucru“ se afla AGV (automotrice á grande vitesse). Noua „jucarie“ a francezilor se va diferentia de TGV printr-un sistem inovator de repartizare a sarcinilor de tractiune la fiecare vagon in parte. Costurile de productie nu „au voie“ sa le depaseasca pe cele ale TGV-ului, iar elementele de siguranta activa si pasiva trebuie sa fie calitativ superioare. Viteza AGV-ului va depasi constant 550 km/h. Desi nu aduce prejudicii in sine, TGV-ul are parte si de contestatari, militanti care, cu cincisprezece ani in urma, s-au opus vehement realizarii „puntii“ dintre Paris si Lyon. Ecologistii in cauza sustin si astazi ca la constructia unei LGV sunt folosite cantitati uriase de materiale poluante, care dauneaza grav mediului inconjurator. In replica, inginerii constructori francezi spun ca liniile pe care vor rula AGV-urile vor fi construite cu ajutorul unor tehnologii tot mai prietenoase ecologic."
sursa: descopera.ro
marți, 27 noiembrie 2012
luni, 26 noiembrie 2012
Bucurestiul - port la Dunare
"Turistii ar putea ajunge din Capitala, pe litoral, cu…vaporul. Desi vorbim de un maret vis comunist, lucrarile la canalul Dunare-Bucuresti ar putea fi finalizate in anii urmatori cu fonduri europene. De altfel, putini sunt cei care stiu ca acest canal este in mare parte gata: senalul navigabil este sapat, porturile din Bucuresti si Oltenita exista, insa, de-a lungul anilor, hotii de fier vechi au facut prapad. Constructia canalului Dunare-Bucuresti a inceput in 1984, dar, de la Revolutie, a fost lasat de izbeliste timp de 23 de ani. Hotii si-au facut de cap si au sfaramat inclusiv digurile de beton. Chiriac Avadanei, proiectant canal: "Am vazut canalul Bucuresti in fiecare an, arata prost fiindca nu a fost intretinut, a fost lasat la discretia celor care au crezut ca se pot imbogati dupa el, zdrobind si sfaramand prefabricatele din beton, extragand fierul si prefabricatele toate, pe 73 de km arata asa". Pentru a fi terminat, ar fi nevoie de bugetul Capitalei pe un an de zile, adica in jur de 1,8 miliarde de euro. Cum proiectul a primit aviz favorabil din partea Ministerului Transporturilor, in prima faza, banii ar putea veni de la Uniunea Europeana. Canalul are o lungime de 73 de km, pleaca de la Oltenita, strabate judetul Giurgiu si se opreste in Capitala. Are trei porturi: unul la Oltenita si doua in Bucuresti. Daca vor fi duse pe apa si nu rutier, cum se intampla acum, costurile de transport a marfurilor vor fi si de 12 ori mai mici. Canalul ar rezolva si problema irigatiilor, atat de necesare in secetosul Baragan. Anastasie Severin, director exploatare CAN: "Acest canal ar traversa una dintre cele mai fertile zone ale tarii, Baraganul, si avand posibilitatea de a crea lacuri de acumulare putem crea un sistem de irigatii cum probabil nici nu visam la ora actuala si care ne lipseste." Bucurestiul este singura capitala a unui stat dunarean fara comunicare cu Dunarea. Canalul ne-ar lega, pe apa, cu Belgrad, Budapesta, Bratislava sau Viena."
sursa: stirileprotv.ro
Personal mi se pare o idee foarte buna numai sa fie pusa in aplicare si sa nu ramana doar o simpla idee, cu atat mai mult cu cat canalul e partial facut.
sursa: stirileprotv.ro
Personal mi se pare o idee foarte buna numai sa fie pusa in aplicare si sa nu ramana doar o simpla idee, cu atat mai mult cu cat canalul e partial facut.
marți, 20 noiembrie 2012
"baietii cu baietii si fetele cu fetele"
E bine ca se protesteaza in Franta si in alte tari impotriva casatoriilor homosexualilor, chiar daca nu vor avea nici un castig de cauza aceste proteste. La noi nici nu mai vorbesc de vreo impotrivire. Se va introduce lege la nivelul Uniunii Europene si anormalul va deveni obligatoriu normal. Dar orice lege dementa s-ar da... din fundul vreunui homosexual nu va iesi niciodata un copil. Da, e adevarat ca se pregatesc sa infiieze copii si vor si reusi asta, iar din acei parinti homosexuali si lesbiene va rasari noua societate cu principii solide de viata cum ar fi parteneriatul intre activ si pasiv...
marți, 13 noiembrie 2012
arta penibilului - blugii rupti
Asa se imbracau golanii (punk) pe vremuri. Iata explicatia unui dictionar pentru un punk (golan):
punk = lemn putred; lucru de nimic; fără valoare ; fleacuri; prostii.
Cam asa s-ar explica si un om care umbla cu hainele rupte...
punk = lemn putred; lucru de nimic; fără valoare ; fleacuri; prostii.
Cam asa s-ar explica si un om care umbla cu hainele rupte...
piercing
Pe langa faptul ca sunt hidoase, par a fi si (cel putin) inconfortabile...
Mie personal mi se par sexy (si mai putin incomode) doar in buric si in urechi pentru fete. Ca baiat nu ai nevoie de astfel de podoabe. Daca vrei sa te faci remarcat intr-o societate foloseste-ti capul si iesi in evidenta prin valoarea personalitatii tale, nu prin arta uratului!
Mie personal mi se par sexy (si mai putin incomode) doar in buric si in urechi pentru fete. Ca baiat nu ai nevoie de astfel de podoabe. Daca vrei sa te faci remarcat intr-o societate foloseste-ti capul si iesi in evidenta prin valoarea personalitatii tale, nu prin arta uratului!
luni, 12 noiembrie 2012
asfaltare
Ca orice treaba romaneasca, in Bucuresti se asfalteaza. Acum!!! cand mai avem 2 saptamani si ninge... Binenteles ca pentru deszapezire se vor folosi tot felul de substante care vor distruge bitumul, iar in primavara cand vin ploile se va relua aceasta activitate ilogica...
Grander - Mountain Dew - Big Tasty - Coca Cola
Ca orice produs caruia i se face reclama excesiv, Grander(KFC) este foarte prost.
Ar merge bine cu Mountain Dew bautura cu gust de dero.
Prin comparatie Big Tasty(Mc Donald's) este delicios, chiar daca nu si sanatos...
Si ar merge cu o Cola savuroasa, de asemenea nesanatoasa...
luni, 5 noiembrie 2012
Tudor Gheorghe - Cantecul Strainatatii
Ratacesc in cai straine,
De caminu-mi departat;
Petrec viata in suspine,
Painea ‘n lacrami mi-am udat.
Fie painea cat de rea,
Tot mai bine in tara mea!
Ah! in tara mea frumosa
Am lasat tata iubit,
Am lasat mama duioasa,
Ce de plansuri a albit.
Vezi o culme munteneasca
S’o casuta de desubt?
Este casa parinteasca,
Unde laptele am supt.
In dumbrava verde, deasa,
O fecioara vezi trecand?
Este-a inimei miresa,
Ce ma chiama suspinand.
La straini am stat la masa,
si cu ei m’am ospatat;
Dar gandind la mine-a casa,
Lacrami riuri am varsat.
Cine tara ‘si iubeste,
Nu da lumea pentru ea;
Oh! atunci inima-mi creste.
Cand gandesc a o vedea!
Fericiti cati sint aproape
De caminul parintesc!
D’oiu muri, voiu sa ma’ngroape
In pamantul romanesc.
Fie piatra cat de grea,
Tot mai bine in tara mea!
Versuri: George Creteanu
Abonați-vă la:
Postări (Atom)